Doktor Maaşlarını Asgariye İndirdik, Ücretleri Ödeyemiyoruz


  • Şubat 03, 2012
  • 3669

25-29 Ocak tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen “Sağlıkta 2012 Yılı Projeksiyonu ve Beklentiler Toplantısı”nda özel sağlık sektörünün durumu tartışılırken, özel sağlık kuruluşlarında çalışan hekimlerin yaşadığı sıkıntılar da gün yüzüne çıktı. Sağlık Bakanlığı ve SGK yetkililerine sektörün sorunlarını anlatan özel hastane temsilcileri, doktor ücretlerini asgariye indirdiklerini, ücretleri ödeyemediklerini söyleyip, buna rağmen kar edememekten yakındı.

Toplantıya ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, Özel Hastaneler Platformu Derneği Başkanı Dr. Mehmet Altuğ, OHSAD Başkanı Dr. Reşat Bahat, Akdeniz Özel Sağlık İşletmeleri Derneği Dr. Mehmet Karakayalı, özel hastane genel müdür ve başhekimleri ile SGK bürokratları katıldığı toplantıda yapılan bazı konuşmalar, hekim emeğinin ucuzlaştırılması politikalarının nasıl işlediğini de gözler önüne serdi.

 İtiraf gibi konuşma

 Özel sağlık hizmetlerinin sorunlarının mercek altına alındığı toplantıda Özel Hastane Platformu Derneği Başkanı Dr. Mehmet Altuğ’un konuşması dikkat çekiciydi. Dr. Mehmet Altuğ özel hastanelerin maddi açıdan ciddi sorunlar içinde olduğunu belirterek konuşmasının sonrasında şu ifadelere yer verdi: ‘’Artık kısabileceğimiz çok fazla kalem kalmadı. Doktor maaşları bile düşebileceği en asgari düzeye inmiştir. Doktorların alacakları birikmiş, hastaneler zor günler yaşamaktadır. Eğer bu bir dayanıklılık testi ise bu testten artık vazgeçmemiz gerekiyor. Hiçbir sektör toplumda bu kadar olumsuz konuşulmayı hak etmez, biz de hak etmiyoruz’ dedi.

Uzun zamandır Türk Tabipleri Birliği ve İstanbul Tabip Odası’nın dile getirmiş olduğu ve eylemlerle dikkat çektiği sistematik ücret gaspını doğrular nitelikte olan bu konuşmada ayrıca SUT fiyatlarından da yakınan Dr. Altuğ, SUT fiyatlarının anayasa maddeleri gibi değiştirilemez olduğunu belirterek hızla revize edilmesi gerektiğini belirterek, özel sağlık alanında yaşanan sıkıntıların aşılmasında bu konun derhal gündeme getirilmesi gerektiğine işaret etti.


Bu HABERİ Paylaş!