Hekime Şiddet’e Yine Ceza


  • Kasım 27, 2014
  • 4777

1- 29.08.2010 günü saat 15:30 civarında Eyüp Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne “şekerinin yükselmesi” rahatsızlığı ile başvuran bir hastanın yakınları, kendi hastalarından önce kanaması olan başka bir hastaya müdahale edilmesine öfkelenmiş, görevli Dr. Sinan Korkmaz’a hakaret ve tehditlerde bulunmuş ve darp etmiştir. Hastane polisi ve güvenlik personeli şahısları güçlükle dışarıya çıkarmıştır.

Saldırı neticesinde hekimin sağ elinin üstünde 2 adet 1 cm’lik kanamalı sıyrık, sol el bileğinde 2-3 cm’lik kanamalı sıyrık, sağ bacağında travmaya bağlı 10-15 cm’lik kızarıklık ve burnunda dermabrazyon oluşmuştur.

Olaydan sonra şahısların kimlikleri uzunca bir süre tespit edilememiş, hastanın kimlik numarası üzerinden araştırma yapılmış ve nihayet Mayıs 2014’te dava açılabilmiştir. Dava İstanbul 79. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmüş ve 20.11.2014 tarihinde karar verilmiştir. Sanıklardan;
•    Şükrü Gündüz hakkında, memura görevi nedeniyle alenen hakaret suçu nedeniyle 11 ay 20 gün hapis cezası ile tehdit suçu nedeniyle 5 ay hapis cezası verilmiştir. 
•    Hasibe Gündüz hakkında ise, yaralama suçu nedeniyle 5 ay hapis cezası, memura görevi nedeniyle alenen hakaret suçu nedeniyle 11 ay 20 gün hapis cezası ile tehdit suçu nedeniyle 5 ay hapis cezası verilmiştir.

Sanıklar daha önce kasıtlı suçtan ceza almadıkları için hükmün açıklanması geri bırakılmış ve sanıklar 5 yıl denetim süresine tabi kılınmıştır.

GEREKÇELİ KARAR İÇİN TIKLAYINIZ.


2- 13.12.2011 günü saat 10:00 civarında Karlıtepe ASM’ye, Dr. Cavidan Başaran Kandemir’e çocuğunu muayeneye getiren Musa Osmanoğlu, hekim muayeneyi tamamlayıp bilgisayara işlemleri girdiği esnada agresifleşmiş, çabuk olmasını söyleyerek hekime küfür etmiştir. Şahsı sakinleştirmek için, hem eşi hem de sağlık personeli çaba sarf etmiş, ancak şahıs küfür ve tehdit etmeye devam etmiştir. Bu sırada hekime yumruk da savurmuş ancak diğer hekimin müdahalesi sonucunda yumruk isabet etmemiştir. Şahıs son olarak da muayene paravanını kırmış ve ortalığı dağıtmıştır.

Şahsın hakaretleri sebebiyle açılan dava Gaziosmanpaşa 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde 18.06.2013 tarihinde sonuçlanmış olup, kendisine 6.080-TL adli para cezası verilmiş ve hükmün açıklanması geri bırakılmıştır. Bu kararı daha önce web sitemizde duyurmuştuk.

Tehdit, yaralama ve kamu malına zarar verme suçlarından açılan dava ise Gaziosmanpaşa 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmüş ve 05.11.2014 tarihinde karara bağlanmıştır. Sanık hakkında;
•    Kamu malına zarar vermek suçundan 10 ay hapis cezası verilmiş,
•    Tehdit suçundan 5 ay hapis cezası verilmiş,
•    Yaralamaya teşebbüs suçundan ise 3 ay hapis cezası verilmiştir.

Kamu malına verilen tazmin edilmediği için bu suç yönünden hüküm açıklanmış ve hapis cezası ertelenmiştir. Tehdit ve yaralamaya teşebbüs suçları yönünden ise hükmün açıklanması geri bırakılmıştır. sanık 5 yıl denetim süresine tabi kılınmıştır.

GEREKÇELİ KARAR İÇİN TIKLAYINIZ.

3- 19.12.2013 günü saat 14:30 itibariyle Hekimbaşı Ömer ASM’de bir hastanın muayenesini yapan Dr. Mehmet Aydemir’in odasına, daha önce düzenlenen bir reçeteye ibare eklenmesi talebi uygun görülmeyip karşılanmayan eczacı Eralp Güncan öfke ile girmiş ve hekime hakaret ve tehditlerde bulunmuştur.  

Bu nedenle açılan dava Bakırköy 40. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmüş olup, 24.11.2014 tarihinde karar verilmiştir. Sanık hakkında;
•    Görevli memura hakaret suçu nedeniyle 6.000-TL adli para cezası ile,
•    Tehdit suçu nedeniyle 5 ay hapis cezası

verilmiştir.

Sanık daha önce kasıtlı suçtan ceza almadığı için hükmün açıklanması geri bırakılmış ve sanık 5 yıl denetim süresine tabi kılınmıştır.

GEREKÇELİ KARAR İÇİN TIKLAYINIZ


Bu HABERİ Paylaş!