Kadına Yönelik Şiddete Son !


  • Nisan 18, 2016
  • 1833

Geçen hafta Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden bir hemşire arkadaşımız, boşanmak istediği eşi tarafından 3. kattan atılarak öldürülmek istendi. Şu an Bezm-i Alem Vakıf Gureba Hastanesi yoğun bakım ünitesinde hayata tutunmaya çalışıyor.

18.04.2016 tarihinde saat 12.30’da TTB-İstanbul Tabip Odası, SES İstanbul Şubeleri, İstanbul Diş Hekimleri Odası ve  DİSK Genel iş 3 No’lu Şube’nin çağrısıyla bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Okmeydanı EAH Eski Başhekimlik binası önünde yapılan eyleme Türk Sağlık Sen, Kadın Cinayetleri İçin Acil Önlem Grubu ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da destek verdi.

Basın açıklamasına Odamız Yönetim Kurulu Üyeleri Dr.İncilay Erdoğan ve Dr.Ümit Şen TTB ile İkinci Başkanı Prof.Dr.Raşit Tükel katıldı.

“Kadına Şiddete Hayır” pankartının açıldığı basın açıklamasında ilk sözü SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden aldı. Erden; “Kadın cinayetlerinde tek suçlu, eril sistem, eril ahlaktır. Kadını yok sayan, kadın ve erkeği eşit görmeyen, zorla güzellik olabileceğini savunan devlet aklıdır.  Bizim bu politikalara ve katliamlara tek yanıtımız isyan olacaktır. İsyanımız büyüyecek ve sokakları saracak. Bizler özgürleştikçe sizin sisteminiz çökecek. Sizler bundan korkuyorsunuz” diye konuştu.

Ardından söz alan Odamız Hastane Temsilcisi Dr.Ebru Yılmaz ise; erkek şiddetinin 12 yılda yüzde 1400 artış göstermesinin tesadüf olmadığını belirtti. Toplumun şiddete, cinnete ve sapıklığa meyil ettirildiğine dikkat çeken Ebru, “medya ve iktidar tarafından şiddet topluma empoze ediliyor. Mafya dizileri, iktidar tarafından yapılan açıklamalar şiddeti arttırıyor” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ortak basın açıklamasını SES Şişli Şube Başkanı Fadime Kavak kamuoyuyla paylaştı. Açıklamada; “Dün bir hemşire arkadaşımızın 3. kattan atılmasına seyirci kalanlar, yarın bir diğerimiz sokakta, hastane koridorlarında, okulda, evde aynı eril şiddetin hedefi haline geldiğimizde de seyirci kalacaklar. Tam da bu nedenle, biz sağlık emekçileri olarak, kadına yönelik şiddete ve kadın cinayetlerine seyirci kalmayacağımızı, seyirci kalanları affetmeyeceğimizi haykırmak için biraradayız! Bu şiddeti doğuran ataerkil sistemi, devletin sorumluluğunu, bütüncül politikaların eksikliğini, eşitsizliği sorgulamaya, erkek adalet değil gerçek adaleti sağlayana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Hemşire arkadaşımızın ve erkek şiddetiyle hayatları zapturapt altına alınmaya çalışılan tüm kadınların yanındayız” denildi.

Basın açıklaması için tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!