Bakırköy Ruh Sinir Hastanesi’nde Asistan Tanışma Toplantısı


  • Nisan 28, 2016
  • 4123

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi asistan hekimleri tanışmak ve hekimlik alanına dair gündem ve sorunları görüşmek üzere toplandı. 28 Nisan 2016, Perşembe günü yapılan toplantının moderatörlüğünü Odamız hastane temsilcisi As. Dr. Ersin Baltacı ve As. Dr. Gizem Dönmezler üstlendi. Toplantıda özellikle döner sermaye ödemelerinde yaşanan sorunlar dile getirildi. Okmeydanı EAH Ortopedi asistanlarından Dr. Samet Murat Arslan Döner Sermayenin nasıl dağıtıldığını, bu konuda neler yapılabileceğine dair bilgiler verdi ve kendi hastanesinde yaşanan süreçten bahsetti.

Bakırköy Ruh Sinir EAH asistanlarından Dr. Ersin Uygun ise 1.5 yıl önce döner sermaye sorunlarına dair gerçekleştirilen eylemlilik sürecini hatırlatan bir konuşma yaptı. Hem o dönem yaşananlar gözden geçirildi hem de hastanede yeni göreve başlayan asistan hekimlerle bilgi ve deneyim paylaşılmış oldu.

Toplantıda yapılan konuşmalarda; tüm hastanelerde geliştirilecek birleşik ortak mücadelenin önemi, sabit dönerin 2-3 katına çıkarılarak asistanların uzmanlık ögrencisi olarak performans sisteminin dışında tutulması talebi dillendirildi. Asistanların eğitiminin hizmete ve performansa kurban edilmemesinin önemine değinildi.

 


Bu HABERİ Paylaş!