Vezneciler Katliamını Lanetliyoruz! Katliamlarla Yaşamaya Alışmayacağız!


  • Haziran 07, 2016
  • 16480

7 Haziran 2016 günü sabah saatlerinde Beyazıt Vezneciler’de gerçekleşen ve 7’si polis, 5’i sivil olmak üzere 12 vatandaşımızın ölümüne, 36 vatandaşımızın yaralanmasına sebep olan bombalı terör saldırısını kınamak üzere Türk Tabipleri Birliği ve İstanbul Tabip Odası yönetici ve üyelerinden oluşan bir heyet saldırının yaşandığı yerde bir basın açıklaması ve anma etkinliği gerçekleştirdi.

Anma etkinliği öncesinde bir konuşma yapan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez “Bugün Vezneciler’de gerçekleşmiş olan menfur saldırıyı kınamak, lanetlemek ve derin üzüntümüzü ifade etmek üzere buradayız. Kaybettiğimiz insanlarımızı saygıyla anıyoruz. Bu tür kahredici olayların artık son bulmasını, ülkemize bir an önce barış ve huzur gelmesini istiyoruz” dedi.

Ardından saldırıda hayatını kaybedenler anısına 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

İstanbul Tabip Odası adına basın açıklamasını Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Melahat Cengiz okudu. Açıklamada; “Bombalı katliamlar günlerimizi kana bulamaya, hayatlarımızı karartmaya, bizleri endişeye, mutsuzluğa, güvensizliğe boğmaya devam ediyor. 5 Haziran 2015’te Diyarbakır, 23 Temmuz’da Suruç, 10 Ekim’de Ankara Sıhhiye, 12 Ocak’ta Sultanahmet, 17 Şubat’ta Ankara Çankaya, 13 Mart’ta Ankara Kızılay, 19 Mart’ta Taksim, 28 Nisan’da Bursa ve son olarak bugün, 7 Haziran’da Vezneciler’de yaşanan saldırılarda yüzlerce canımızı yitirdik, yüzlerce vatandaşımız yaralandı, zorlu yaşam koşullarına terk edildi. Bizlere bu acıları yaşatanları bir kez daha lanetlerken yaşamını yitiren sivil-polis tüm atandaşlarımızın yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Her koşulda yaşamı savunan ve bundan sonra da savunacak olan TTB-İstanbul Tabip Odası olarak; Bombaların patlamadığı, hiç bir insanımızın canını kaybetmediği, yaralanmadığı, hiç kimsenin yüreğinin yanmadığı, mağdur edilmediği barış, demokrasi ve özgürlüğün egemen olduğu bir ülke için dün nasıl mücadele ettiysek bugün de yarın da mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha duyuruyoruz” denildi.

Açıklamada ayrıca yaralıların güncel sağlık bilgileri de kamuoyuyla paylaşıldı ve sürecin takipçisi olunacağı vurgulandı.

Basın metni için tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!