Barış Talebi Yargılanamaz


  • Aralık 22, 2016
  • 1622

“Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı barış metnini imzalayan Barış için Akademisyenlerden Esra Mungan, Meral Camcı, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy hakkında açılan davanın 3. duruşması 22 Aralık 2016 günü Çağlayan adliyesinde yapıldı. Duruşmada ilk sözü alan Barış Akademisyenleri'nin avukatlarının beraat talebinin ardından mahkeme heyeti davayı 30 Mart 2017’ye erteledi.

Duruşma öncesinde, Çağlayan Adliyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Barışseverler “Barış Talebimizde Israrcıyız, Bu Suça Ortak Olmayacağız – Barış İçin Akademisyenler” ile “Barış İstemek Suç Değildir – İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu” imzalı pankartların arkasında buluştu.

Açıklama öncesinde bir konuşma yapan Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu şunları söyledi; “Türkiye’de yaşam hakkı ihlalleri ve barış talebimiz hala devam ediyor. Barış isteyen akademisyenler yargılanmaya ve yargısız bir şekilde işlerinden atılmaya devam ediyor. Biz biliyoruz ki zorbanın meselesi korkudur. Zorba korktuğu için şiddet uyguluyor. İşte onun için biz korkmayacağız. Korkmadığımız için buralardayız, barış isteğimize devam ediyoruz. Dört arkadaşımız imzalarımızın gerekçesini basın emekçileriyle paylaştıkları için tutuklanmıştı. 40 gün bizlerden uzak, özgürlükleri kısıtlanarak yaşamaya mahkum edildiler. Bugün de onların duruşmasını göreceğiz yeniden. Hep birlikte buradayız. Üniversitelerin dinci gericiliğin, sermayenin yuvası olmasını engelleyecek unsurları dışarıya koymaya çalışıyorlar. Bu kolay olmayacak, döneceğiz, hep birlikte döneceğiz.  Bu kararlılıkla buradayız. Bu kararlılık çerçevesinde dostlarımızla biraradayız.”

Dr. Onur Hamzaoğlu’nun konuşması ardından destek ve dayanışmalarını ifade etmek üzere duruşmayı izlemeye gelen uluslararası kurum temsilcileri kısa birer konuşma yaptılar.

Barış İçin Akademisyenler imzalı bildiri ise her bir cümlesi farklı bir akademisyence seslendirilerek okundu. Yapılan açıklamada “Barış, eşitlik ve demokrasi içinde bir arada yaşama talebimizden de, bu haklı talebi ortak ve gür sesimizle ifade etme özgürlüğümüzden de, üniversitelerde maruz bırakıldığımız tüm hak ihlallerine karşı emek ve bilimsel birikimle kazandığımızı geri alma mücadelemizden de vaz geçmeyeceğiz! Dupduru sözümüzle, onurlu ve kararlı dayanışmamızla, yeniden ve birlikte tekrar Çağlayan'a döndük! Barışın Akademisyenleri'nden Esra Mungan, Meral Camcı, Kıvanç Ersoy ve Muzaffer Kaya için beraat istiyoruz: BARIŞ talebi suç sayılamaz ve yargılanamaz! Bugün bu topraklardaki YAŞAMA talebi, bu sözü ilk söylediğimiz Ocak 2016'dan çok daha elzem, çok daha yakıcı! Hepimizi kavuran bu ateşin içinden intikam çığlıkları ile değil, barış ve yaşam sözümüzü büyüterek çıkabiliriz! Bir kez daha haykırıyoruz: Biz dörtten fazlayız, barış talebimizde ısrarcıyız” denildi.


Bu HABERİ Paylaş!