İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu’ndan Ortak Panel Kararı


  • Aralık 28, 2016
  • 1938

İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu (İMOK) olağan toplantısı 27 Aralık 2016 günü İstanbul Veteriner Hekimler Odası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya; İstanbul Barosu, İstanbul Dişhekimleri Odası, İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Tabip Odası, İstanbul Veteriner Hekimler Odası, İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası temsilcileri katıldılar.

Toplantıda ilk gündem olarak OHAL uygulamasının yarattığı sorunlar ve mağduriyetler ele alındı. Süreçle ilgili bilgiler paylaşıldı. Yapılan değerlendirmelerde özellikle kamudan ihraç edilen ve tutuklananların ailelerine yönelik işten çıkartma, açığa alma, sosyal ve toplumsal izolasyon uygulanması, mülklerine yönelik tasarruflara gidilmesinin çok ciddi ekonomik, sosyal ve toplumsal sorunlara yol açtığı ve suçun şahsiliği ilkesinin gözardı edilerek topyekün cezalandırmaya dönüştüğü dile getirildi.

Toplantıda yine OHAL süreciyle hız kazanan; iktidarın meslek örgütlerine yönelik idari baskı, yetkilere müdahale ve oda yöneticilerine/yönetimlerine yönelik davalarla somutlanan vesayetçi anlayışa karşı düzenlenecek ortak panelin başkanlık ve referandum sürecinin gündeme gelmesi nedeniyle 3 Şubat 2017 tarihinde yapılması kararlaştırıldı.

2. gündem olarak; Başkanlık Anayasa Taslağı ve olası referandum süreci konusunda 17 Ocak 2017’de saat 17.00’da Şişli Kent Kültür Merkezi’nde Anayasa Derneği’nin organizasyonu ile gerçekleştirilecek olan panele İMOK olarak üyelerin davet edilmesi kararlaştırıldı.

Ayrıca referandum sürecinde Oda yönetim kurullarının değerlendirmesinden sonra İMOK ortak tutumunun belirlenmesine karar verildi.

 


Bu HABERİ Paylaş!