Felsefe Etkinlikleri 16: İnsan Hakları ve Neoliberalizm


  • Ocak 13, 2017
  • 1758

Sevgili Felsefe Dostları, 

Şiddet dolu bir yılı geride bırakıp yeni umutlarla başladığımız 2017'nin ilk saatlerinden itibaren, her an her yanımıza şiddetin, adaletsizliğin sızdığı günlerden geçiyoruz. Bu kapkaranlık günlerin biteceği umudunu diri tutmak için yaşadıklarımızı daha iyi anlama ve kavramsallaştırma, çözüm üretme çabalarımıza Felsefe Çalışma Grubu olarak katkıda bulunmak istedik. Bu nedenle yeni yılda konularımızı siyaset felsefesi ağırlıklı olarak belirledik. Toplantılarımıza katılımınız dayanışma ve umudumuzu çoğaltmak açısından çok değerli. 

Ocak ayında konuğumuz, Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden felsefe ve iktisadı harmanlayan değerli bir hoca; Prof. Dr. Hüseyin Özel. “İnsan haklarına nasıl yaklaşılmalıdır? Temel ve temel olmayan insan hakları nelerdir? Piyasa sistemi ile insan hakları arasında ne tür bir bağlantı var? Piyasa sistemi, insan haklarını koruyacak en iyi sistem mi?” soruları çerçevesinde neoliberalizm döneminde insan hakları ve neoliberal şiddet üzerine bir konuşma yapacak bize. 

Bekliyoruz, lütfen 23 Ocak Pazartesi günü akşamını unutmayın.

İstanbul Tabip Odası

Prof. Dr. Hüseyin Özel:
Hacettepe Üniversitesi İ.İ.B.F. İktisat Bölümü öğretim üyesi. Doktora: A.B.D. Utah Üniversitesi. İktisadi Düşünce Tarihi, İktisatta Yöntem, Politik İktisat, İnsan Hakları konularında çalışmaktadır. Piyasa Ütopyası başlığında bir kitabı bulunmaktadır.

http://www.idefix.com/Kitap/ Piyasa-Utopyasi/Huseyin-Ozel/ Egitim-Basvuru/Is-Ekonomi- Hukuk/Ekonomi/urunno= 0000000521313?gclid=CLP0mt_ JvNECFU6NGwodTs4NeA

Tarih: 23 Ocak 2017, Pazartesi

Saat: 19.30

Adres: İstanbul Tabip Odası Kadıköy Büro [Rıhtım Caddesi Ülsel İş Merkezi No: 18 Kat 4 Daire 8 / Kadıköy/İstanbul]

 


Bu HABERİ Paylaş!