Anayasal Güvenceden Siyasi Vesayete Paneli Yapıldı


  • Şubat 24, 2017
  • 1609

İstanbul Tabip Odası'nın da bileşeni olduğu İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu (İMOK), Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ve Av. Can Atalay'ın konuşmacı olarak katıldığı "Anayasal Güvenceden Siyasi Vesayete" başlıklı bir panel gerçekleştirdi. 23 Şubat 2017 tarihinde Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezi'nde gerçekleşen paneli Prof. Dr. Özdemir AKTAN yönetti.

Geçtiğimiz hafta 686 sayılı OHAL Kararnamesiyle üniversitelerinden ihraç edilen Prof. İbrahim Kaboğlu ve Prof. Dr. Özdemir Aktan öğrencilerinin, meslektaşlarının ve diğer meslek odası üyelerinin alkışlarıyla, destek sloganlarıyla salona girdiler.

Yoğun ilgi gören panel İMOK dönem sekreterliği görevini yürüten İstanbul Tabip Odası adına Dr. Hüseyin Demirdizen'in açılış konuşması ile başladı. Dr. Demirdizen yaptığı konuşmada; Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu çoklu organ yetmezliğindeki bir hastaya benzeterek sadece siyasi değil ekonomik, sosyal, toplumsal ve idari alanlarda çok boyutlu ve derinlikli bir kriz yaşanmakta olduğunu vurguladı. Dr. Demirdizen; anayasal, yasal, idari mevzuata uyma gereği duymadan, her gün yeni keyfiyetlerle, yeni mağduriyetler oluşturan iktidarın basına, muhalif kişi ve örgütlere olduğu gibi bilime, özgür düşünceye, akademiye ve akademisyenlere yönelik hukuk dışı tasarruflara devam ettiğini, akademisyenler başta olmak üzere onbinlerce kamu çalışanının ihraç edilmesinin kabul edilemeyeceğini dile getirdi. “Esasen yapılanlar yapılacaklara ayna tutuyor, yeni anayasa değişikliği kabul edilirse hukuk ve demokrasiden bahsetme olanağımız kalmayacak. Bu anlamda hayır çalışması yürütmek aynı zamanda hukuka, özgürlüklere, adalete, demokrasiye de sahip çıkmak anlamına geliyor. Akademiye, bilime, akademisyenlerimize ve değerlerimize sahip çıktığımızın ifadesi olarak İbrahim Kaboğlu ve Özdemir Aktan’a güçlü bir alkışla desteğimizi sunalım” diye konuştu.

Panelde Prof.Dr. İbrahim KABOĞLU ve Av.Can ATALAY "Yeni Anayasa Paketi Nedir, Neleri Değiştiriyor ve Olası Etkileri ve Meslek Örgütleri ve Mesleki Faaliyetlerimiz Açısından Neler Değişebilir?" ve "Olası Mesleki ve Toplumsal Etkileri, Sonuçları" başlıklı konuşmalar yaptılar.

Yapılan konuşmaların ardından "Referandum Sürecinde Ne Yapmalıyız, Nasıl Yapmalıyız?, Anayasa Paketi İle İlgili Görüşlerimiz, Tutumumuz, Söylem ve Eylemlerimiz Nasıl Olmalı?" konulu bir forum gerçekleştirilerek söz salona bırakıldı, konuşmaların ardından geçilen soru cevap oturumunun ardından etkinlik sona erdi.

Anayasal Güvenceden Siyasi Vesayete Paneli Yapıldı

Anayasal Güvenceden Siyasi Vesayete Paneli Yapıldı

Anayasal Güvenceden Siyasi Vesayete Paneli Yapıldı

Anayasal Güvenceden Siyasi Vesayete Paneli Yapıldı

Anayasal Güvenceden Siyasi Vesayete Paneli Yapıldı


Bu HABERİ Paylaş!