4. Bireysel Satranç Turnuvası Sonuçlandı


  • Mart 14, 2017
  • 2549

Tıp Haftası kapsamında düzenlenen İstanbul Tabip Odası 4. Bireysel Satranç Turnuvası 11-12 Mart 2017 tarihlerinde Odamız Cağaloğlu binasında gerçekleştirildi. Turnuvaya 34 sporcu katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan turnuvada; sporculara hoşgeldiniz demek ve başarılar dilemek üzere Yönetim Kurulu Üyemiz Dr. Melahat Cengiz bir konuşma yaptı. Dr. Melahat Cengiz konuşmasında; “Tıp Haftasının satranç turnuvasıyla açılması, hekimlikle satrancın benzerlikleri açısından önem taşıyor. Satranç farklı ağırlık ve etkileri olan birden çok faktörün birlikte değerlendirildiği bir akıl oyunudur bildiğiniz gibi. İnsan sağlığını da aynı bu şekilde değerlendiren hekimlik sanatı tedaviye giden yolda her türlü yanlış hamlelerden sakınmayı, önce zarar vermeme ilkesi temelinde davranmayı önceler. Bu açıdan 14 Mart Tıp Haftası’nın hekimlere hayırlı olmasını diliyor ve bu turnuvaya yıllardır emek veren Dr. Ertan Yardımcı’ya çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Satranç Turnuvası’nın düzenlenmesinde büyük emeği geçen Dr. Ertan Yardımcı da bir konuşma yaparak 5 yıldır bu organizasyonu yapmaktan, dahil olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti ve hem katılımcılara hem de İstanbul Tabip Odası’na teşekkür etti.

6 tur yapılan turnuva sonunda birinci Mustafa Erdem Yazıcı, ikinci Oğuz Muhammed Gölgeci, üçüncü ise Bahadır Barutçu oldu. Turnuvaya katılan Emektar Sporcu ödülünü ise Prof. Dr. Sami Büyükgökçesu kazandı. İkinci gün sonunda sporculara kupa ve madalyalarını  Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Haydar Durak verdi.

Turnuva sonuçlarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

http://istanbul.tsf.org.tr/turnuva-haberleri/kurumsal-turnuva/1865-14-mart-tp-bayram-kutlu-olsun


Bu HABERİ Paylaş!