Tıp Bayramı Kokteyli Kuşakları Buluşturdu


  • Mart 15, 2017
  • 1545

İstanbul Tabip Odası ile Kadıköy Belediyesi’nin birlikte düzenlediği “Tıp Bayramı Buluşması/Kokteyli” 14 Mart 2017, Salı günü 17.00-19.00 saatleri arasında Zübeyde Hanım Kokteyl Giriş Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez, İTO ve TTB eski Başkanlarından Prof. Dr. Özdemir Aktan’ın birer konuşma yaptığı buluşmaya, Genel Sekreterimiz Dr. Samet Mengüç, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Dr. Melahat Cengiz ve Dr. Haydar Durak da katıldı. Farklı kuşaklardan hekimlerin biraraya geldiği buluşma TTB Emekli Hekimler Kolu Başkanı Dr. Erdinç Köksal’ın hoşgeldiniz konuşmasıyla açıldı. 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu bir konuşma yaparak hekimlik ve sağlık alanında yaşanan sorunlara değindi ve önümüzdeki dönemlerde 14 Mart’ların mutlu bir şekilde kutlanabilmesini umut ettiğini dile getirdi.

Ardından Prof. Dr. Selçuk Erez yaptığı konuşmada şunları söyledi: “14 Mart çok önemli bir tarih. 14 Mart’ta Türkiye’de ilk defa Batılı anlamda, gelişmiş düzeyde hekim yetiştirecek, halka sağlık hizmeti verecek bir müessese kuruldu. Bu müessese aynı zamanda araştırmalar yapacak, ülkemizi çağdaş üniversitelerin düzeyine çıkaracaktı. Önce işler iyi gitti, koruyucu hekimlik sayesinde pek çok hastalığa karşı , örneğin sıtma, çiçek ve cüzam gibi hastalıklarla mücadelede başarılı olundu. Umutlar yeşeriyordu. Ancak zaman geçtikçe işler tersine döndü. İşlerin iyi gitmediğinin onlarca örneği var. Tıp eğitiminde, ihtisas eğitiminde pek çok sorun yaşanmakta. Bu sorunların yaşandığı bir ortamda ne yazık ki 14 Mart’ı bir bayram gibi kutlayamıyoruz. Sadece tarihte 14 Mart’ta gerçekleşmiş bir mutlu hadiseyi anıyoruz. Yine de inanıyoruz ki yakın bir gelecekte demokratik bir Türkiye’de, insanların özgürce konuşabileceği, eleştiri yapabileceği ve bu yüzden çalıştığı müesseseden atılmayacağı, hapse atılmayacağı bir ülkede yaşayacak, güzel günler göreceğiz. Gelişmiş tıp fakültelerinde eğitim verildiğini göreceğiz. Buna ilişkin umudumuzu, güvenimizi de tekrar tekrar ifade etmekte fayda var.”

İTO ve TTB eski başkanlarından Prof. Dr. Özdemir Aktan ise yaptığı konuşmada; “Bu ülkede hekimler her zaman yol gösterici oldu. Her zaman doğruyu, doğru bildiğini net olarak ortaya koydu. Biz meslek olarak ileriyi görebiliyoruz. Bizler hastalarımıza sigara içmeyin derken, 30 yıl sonra olacakları bilerek bunu söylüyoruz. Bu ülkede hekimler her zaman ileriyi gördüler ve bu sorumlulukla söz ürettiler, üretmeye devam ediyorlar. Bugün hekimler olarak sorunlarımızı da konuşuyoruz. Sorunlar deyince ister istemez, üniversitelerin durumu, tıp eğitiminde sorunlar başta geliyor. Yine de hiçbir zaman umutsuzluğa kapılma, mücadeleyi bırakma lüksümüz olmadığını biliyoruz. Hekimler hem mesleği yüceltmek, hem eğitimi nitelikli kılmak için hem de ülkeyi daha demokratik, daha özgürlükçü daha barış içinde bir hale getirmek için mücadele edeceğiz” dedi.

Toplantı düzenlenen kokteylle ve hekimlerin keyifli sohbetleriyle son buldu.


Bu HABERİ Paylaş!