Dr. Hüseyin Ağır Anma Etkinlikleri Hakkında


  • Nisan 04, 2017
  • 2210

Değerli Meslektaşlarımız,

Sağlıkta şiddet canlarımızı almaya devam ediyor ne yazık ki.

29 Mart 2017 tarihinde Aksaray'ın Eskil ilçesi Bozcamahmut köyü Aile Sağlığı Merkezi'nde çalışan aile hekimi Dr. Hüseyin Ağır, görevi başında silahlı saldırıya uğradı ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Aynı gün, Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalışan Dr. Mustafa Erdem ise bir hastanın yakınları tarafından önü kesilerek ağır şekilde darp ve ölümle tehdit edildi.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dur demek ve Dr. Hüseyin Ağır’ın kaybından duyduğumuz acıyı ve şiddetin son bulması talebimizi dile getirmek için TTB’nin çağrısıyla tüm yurtta anma törenleri ve basın açıklamaları yapılacaktır:

5 Nisan 2017, Çarşamba günü 10.30’da hastanelerimizde anma törenleri yaparak acımızı paylaşacak,

Yine 5 Nisan 2017, Çarşamba günü 12.30’da ise İstanbul Tabip Odası Cağaloğlu binasında bir basın toplantısı düzenleyecek ve “Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete ve ölümlere alışmayacağız, susmayacağız” diyeceğiz.

Anma etkinliklerinde kullanılacak kokart ve afiş gibi dokümanlara aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz:

www.ttb.org.tr/sil/huseyin_agir_kokart.pdf ,

www.ttb.org.tr/sil/huseyin_agir_afis.pdf

Ayrıca anma etkinliklerinde kullanabileceğiniz basın açıklaması metnine http://www.ttb.org.tr/index.php/Haberler/siddet-6634.html linkinden ulaşabilirsiniz.

Gerçekleştirilen etkinliklerin fotoğraf ve bilgilerini Odamız kurumsal adresine (istabip@istabip.org.tr) göndermeniz sesimizin, sözümüzün kamuoyuna yaygın şekilde iletilmesi açısından önemli olacaktır.

Duyarlılığınız için teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

 

İSTANBUL TABİP ODASI
YÖNETİM KURULU

Dr. Hüseyin Ağır Anma Etkinlikleri


Bu HABERİ Paylaş!