Sağlık Bakanlığı Öğretim Üyelerinin Mevcut Çalışma Biçimlerinin Anayasa Mahkemesince Esas Hakkında Karar Verilinceye Veya Yeni Bir Kanuni Düzenleme Yapılıncaya Kadar Aynı Şekilde Devam Edeceğini Açıkladı


  • Nisan 18, 2014
  • 3147

Hatırlanacağı gibi “Anayasa Mahkemesi Kararının Üniversite Öğretim Üyeleri İçin Somut Sonuçları Neler?” başlıklı yazımızda; 657 sayılı Kanun’un 28. Maddesi iptal edilmediği sürece yeni başvuruların (muayenehane açmak, özel sağlık kuruluşunda çalışmaya başlamak vb) kabul edilmeyeceğinin açık olduğunu, devam eden çalışmalara yönelik olaraksa; Torba Yasa ile getirilen “ilişik kesme” yaptırımının Anayasa Mahkemesinin yürütmenin durdurulması kararı ile ortadan kalkmış olması ve bu konuda başkaca bir yaptırım öngörülmemiş olması nedeniyle olsa olsa genel düzenlemelerdeki yaptırımların uygulanabileceğini belirtmiştik.

Bu çerçevede hem ilgili mevzuat, hem 2010 yılındaki ilk tamgün sürecinde kamuda çalışanlara (daha doğru ifadeyle Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlarında çalışan hekimlere) uygulanan yaptırımlardan hareketle, çalışmaya devam edecek üniversite öğretim üyelerine yönelik olası yaptırımları sıralamıştık.

Ancak Sağlık Bakanlığı dün yayınladığı Genelge ile “sürpriz” yaptı ve önceki seferlerden farklı olarak Anayasa Mahkemesi esas hakkında karar verinceye veya yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar, mevcut çalışma biçimlerine müdahale edilmeyeceğini açıkladı.

Bilgilerinize sunuyoruz.


18.04.2014
İstanbul Tabip Odası
Hukuk Bürosu

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 2014/ 15 sayılı Genelgesi için tıklayınız

“ANAYASA MAHKEMESİ KARARININ ÜNİVERSİTE ÖĞRETİM ÜYELERİ İÇİN SOMUT SONUÇLARI NELER?” başlıklı yazı için tıklayınız

“ANAYASA MAHKEMESİ BUGÜN ALDIĞI KARARLARI İLAN ETTİ, TORBA YASA’NIN İKİ MADDESİ HAKKINDA YÜRÜTMENİN DURDURULMASI KARARI VERİLDİ” başlıklı yazı için tıklayınız.



Bu HABERİ Paylaş!