Felsefe Etkinlikleri 18: Kral Oidipus ve Q Beta Virüsü-II; Canlının Mantığı


  • Mart 01, 2017
  • 2458

Sevgili Felsefe Dostları,

İlk toplantıya gelenlerin hatırlayacağı gibi Saffet Murat Tura Madde ve Mana* kitabındaki önemli tezlerinden biri olan "Biyofonksiyonalizm sosyal bilimlerdeki anlamak ve açıklamak arasındaki kopuşu onaran ara bir alan yaratabilir mi?" tezini yeni bir bakışla açıklamaya yönelik bir konuşma yaptı. "Bilincin biyolojik fonksiyonu ne? Niye bilinçliyiz? Bilinç ne işe yarar?" gibi sorular üzerinde düşünmeye davet eden, antropoloji, mitoloji, edebiyat ve psikanalizden örneklerle konuyu açan, merak uyandıran bir konuşmaydı... Giriş niteliğindeki birinci toplantıyı kaçıranlar üzülmesin, hem konuşmanın video kayıtlarına İstanbul Tabip Odası web sayfasından ulaşabilirsiniz (http://www.istabip.org.tr/videolar?izle=51), hem de ikinci toplantı öncesi toparlayıcı bir özeti Tura'dan dinleme şansınız olacaktır.

5 Mart Pazar günü yapacağımız ikinci toplantımız için Saffet Murat Tura söyle diyor;

''Geçen toplantıda değişik kültürel çerçevelerde, animistik kabile, eski Yunan ve Roma zemininde Oidipal durumun çeşitli tezahürlerini ele aldık. Bu toplantıda rasyonalite ve telos'un insana özgü olup olmadığını daha iyi değerlendirmek biyolojik fonksiyonalimi temel alarak beynin çalışma tarzını, reflekslerin mantığını ve tek hücreli canlıların davranış rasyonalitesini ele alacağız. Bilincin insan rasyonalitesindeki fonksiyonunu değerlendirmeye çalışacağız.”

Bekliyoruz. Görüşebilmek dileğiyle sevgiler.

İstanbul Tabip Odası

 

Kral Oidipus ve Q Beta Virüsü-II; Canlının Mantığı

Konuşmacı: Dr. Saffet Murat Tura

Tarih: 5 Mart Pazar

Saat: 11.30

Adres: İstanbul Tabip Odası Kadıköy Büro [Rıhtım Caddesi Ülsel İş Merkezi No: 18 Kat 4 Daire 8 / Kadıköy/İstanbul]

 *http://www.metiskitap.com/ catalog/book/4734

Saffet Murat Tura 1955 yılında Akyazı'da doğdu. 1980 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Bir süre fizyoloji üzerine çalıştıktan sonra 1986 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'nde psikiyatri uzmanlığını tamamladı. Analitik yönelimli psikoterapi üzerine çalışmalar yaptı. 1993 yılında İmago Psikoterapi Merkezi'ni kurdu. Yurt içinde ve yurt dışında bilimsel çalışmalarının yanı sıra felsefe ve politika konularında yazıları yayımlandı. Tura'nın " Freud'dan Lacan'a Psikanaliz " , "Günümüzde Psikoterapi", "Şeyh ve Arzu", "Histerik Bilinç" , "Madde ve Mana" ve "Beynin Gölgeleri adlı kitapları bulunmaktadır.

 Felsefe Etkinlikleri 18: Kral Oidipus ve Q Beta Virüsü-II; Canlının Mantığı


Bu HABERİ Paylaş!