10 Ekim Katliamını Unutmayacağız, Unutturmayacağız!


  • Ekim 06, 2017
  • 1274

İki yıl önce Barış ve Demokrasi mitingine katılmak için Türkiye’nin her yerinden Ankara’ya giden on binlerce kişinin arasına dalarak 101 kişinin ölümüne, onlarcasının yaralanmasına, o gün orada bulunan sayısız insanın ve yakınlarının travma geçirmesine neden olan canlı bombalar aynı zamanda halkın barış ve demokrasi umudunu da öldürmeyi hedeflemişlerdi.

Her mitingde olan güvenlik kontrolleri yapılmamış, hiçbir önlem alınmamıştı; o üç IŞİD bombacısı da ellerini kollarını sallayarak kalabalığa dalmışlardı. Mitingden önce sırra kadem basan polis, katliamdan hemen sonra ortaya çıkmış yaralıları hastaneye yetiştirmeye çalışan, yakınlarını arayan insanların üzerine gaz sıkarak yeni ölümlere davetiye çıkarmıştı.

Bu cinayetin gerçekleşmesinde doğrudan sorumlu olanlar yargılanıyor. Ne var ki bu yargılama sürecinde 10 Ekim’de gerçekleşen olayın bir katliam olduğunu bile telaffuz edemeyen mahkeme heyeti, terör örgütünün bağlantılarını ortaya çıkarma konusunda, davanın takip edilmesini engellemekte gösterdiği cevvalliği göstermiyor.

10 Ekim katliamının yaraları hala kanıyor, acımız derin, öfkemiz büyük.

Katliamın 2. Yıldönümünde, İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu’nun çağrısıyla 10 Ekim Salı akşamı 19.30’da Kadıköy’deki Beşiktaş İskele Meydanı’nda “Unutmayacağız, Unutturmayacağız! Sorumluların Peşindeyiz” demek üzere buluşuyoruz.

Tüm meslektaşlarımızın katılımını bekliyoruz.

İSTANBUL TABİP ODASI

 

Tarih: 10 Ekim 2017, Salı

Saat: 19.30

Yer: KADIKÖY Beşiktaş İskele Meydanı


Bu HABERİ Paylaş!