Dr. Nejat Yazıcıoğlu’nu Sevgi, Saygı, Hasretle Andık


  • Kasım 20, 2017
  • 1628

Aramızdan ayrılışının 23. Yılında İstanbul Tabip Odası Eski Genel Sekreterlerinden ve işçi sağlığı alanının duayen isimlerinden Dr. Nejat Yazıcıoğlu'nu ailesi, mücadele arkadaşları ve meslektaşları olarak sevgiyle, saygıyla ve özlemle andık.

Anmaya Odamızı temsilen  Yönetim Kurulu Üyesi Dr. İncilay Erdoğan, İşyeri Hekimliği Komisyonu adına Dr. Celal Mestçioğlu katıldılar. Zincirlikuyu'daki mezarı başında toplanan arkadaşları yaptıkları konuşmalarla Dr. Nejat Yazıcıoğlu’nun sosyalist mücadeleye sunduğu katkılardan, İşçi Sağlığı Derneği'nin kuruluşu ve işçi sağlığı, güvenliği alanındaki emeklerinden, 12 Eylül sonrası arkadaşlarını toplamasından, Tabip Odası'nın açılışı ile birlikte odada yürüttüğü mücadeleden anılarını aktardılar.

Dr. Nejat Yazıcıoğlu’nun eşi Hatice Yazıcıoğlu ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “O insanlar için yaşadı. İyi bir eş, iyi bir baba idi ve işçilere, emekçilere, sosyalizme inanmış, adanmış bir hayat sürdü. Onunla hep gurur duydum. Mücadelesi genç kuşaklarda yaşayacaktır. Anısı ve mücadelesi önünde saygıyla eğiliyorum. İlk günden beri beni yalnız bırakmayan tabip odası yönetici ve üyelerine ve siz değerli arkadaşlara çok teşekkür ediyorum, hepiniz sağolun.”

Yönetim Kurulu Üyemiz Dr. İncilay Erdoğan ise yaptığı konuşmada; “'Değerli meslektaşımız Dr. Nejat Yazıcıoğlu toplumsal iyilik halinin sadece tıbbi tedavi ile mümkün olmadığı düşüncesiyle yaşamını emek, barış, demokrasi ve eşitliğe adamış ve sağlık hakkı mücadelesinin toplumsallaşmasında büyük emek vermiştir. TTB ve İstanbul Tabip Odası’nda işçi sağlığı ve işyeri hekimliği konusunda önemli katkılar sunmuştur. Onun yarattığı değerlere meslektaşları olarak sahip çıkacağımıza bir kez daha huzurunda söz veriyoruz. Kendisini saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.


Bu HABERİ Paylaş!