İleri Görüntüleme Sempozyumu’na Katıldık


  • Aralık 06, 2017
  • 1105

Tüm Rad-Der ve Acıbadem Üniversitesi tarafından düzenlenen “İleri Görüntüleme Sempozyumu” 2-3 Aralık 2017 tarihlerinde Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Kampüsünde gerçekleştirildi.

İleri tanı ve görüntüleme teknolojisinde yenilikler, çalışma koşulları, hukuksal değişiklikler ve mesleki sorunların tartışıldığı sempozyum ileri görüntüleme programı öğrencilerinin yoğun ilgisini gördü. Sempozyumda Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Muzaffer Başak “Şehir Hastaneleri ve Radyoloji” konulu bir konferans verdi.

Dr. Muzaffer Başak yaptığı sunumda Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında gündeme getirilen Şehir Hastaneleri projesini tüm yönleriyle ele aldı. Kamu hastanelerinin, Hazine’nin finansal riski üstlendiği ‘Yap-Kirala-Devret’ modeli ile, Şehir Hastanesi adı altında özelleştirildiğini belirten Dr. Başak bugün sağlık alanında da yaygınlaştırılan taşeron çalışma sisteminin, hizmet alımı sürecinde yaşanan sorunların Şehir Hastaneleri projesiyle daha da artacağına ve güvencesiz, daha az ücretle, daha ağır çalışma koşullarının gündeme geleceğine dikkat çekti.


Bu HABERİ Paylaş!