Tıp Bayramı Buluşmasında Yüzlerce Hekim Biraraya Geldi


  • Mart 14, 2018
  • 2110

Odamızın Kadıköy Belediyesi ile ortak düzenlediği Tıp Bayramı Buluşması, 14 Mart 2018 günü 17.00'da Zübeyde Hanım Kokteyl Giriş Salonu'nda gerçekleştirildi. Etkinliğe başta emekli hekimler olmak üzere çok sayıda meslektaşımız katıldı. Son derece sıcak bir atmosferde gerçekleştirilen etkinlikte yüzlerce hekim bir arada olmanın mutluluk ve coşkusunu yaşadı.

Toplantıya TTB Merkez Konseyi  Üyesi Prof. Dr. Taner Gören, Odamız Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Melahat Cengiz ve Dr. Haydar Durak da katıldılar. Toplantıda Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Onur Temurlenk açılış konuşması yaparak tüm hekimlerin 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.

Ardından Prof. Dr. Taner Gören bir konuşma yaptı. Dr. Gören konuşmasında şunları söyledi:  "Burada değerli büyüklerim, hocalarım var, öncelikle hepinizi saygıyla selamlıyorum. Tıp Bayramı vesilesiyle burada buluşmak güzel duygular yaratıyor insanda. Ancak ne yazık ki 14 Mart'ları uzun süredir bayram havasında kutlayamıyoruz. Sağlık sisteminin, hekimliğin içinde bulunduğu birçok sorun yaşıyoruz.  14 Mart Tıp Haftası boyunca yaşadığımız sorunları görünür kılmak için bir dizi etkinlik gerçekleştiriyoruz. TTB olarak taleplerimizi dillendiriyoruz; bunların başında emekli hekimlerin özlük hakları, düşük emekli maaşı sorunu geliyor.

Ancak yaşadığımız tüm sorunlara karşın umutluyuz; yaşlı kuşağın deneyimi ve gençlerin enerjisiyle bu olumsuz sağlık tablosunu değiştireceğiz. Bu inançla hepinizin tıp bayramını kutluyorum ve inanıyorum ki bir gün gelecek tıp bayramı şenliklerle, balolarla kutlanır hale gelecek."

Dr. Taner Gören'in ardından TTB Emekli Hekimler Kol Başkanı Dr. Erdinç Köksal ve duayen hekimlerden Prof. Dr. Korkmaz Altuğ da birer konuşma yaparak tıp bayramını kutladılar.


Bu HABERİ Paylaş!