23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun!


  • Nisan 23, 2018
  • 1113

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kuruluş yıldönümünü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutluyoruz.

TBMM 98 yıl önce bugün, emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı verilen Kurtuluş Savaşı koşullarında doğmuş ve savaş koşullarında dahi ulusun iradesini temsil etmişti. Bugün ise temsili demokrasiye bile tahammül edemeyen, bütün yetkileri tek adamda toplamaya çalışan Saray ittifakı ülkeyi baskın bir erken seçime götürerek TBMM'mizi işlevsizleştirmeye  çalışıyor.

Öte yandan, eğitimin gericileştirilerek çocuklarımızın imam hatip okullarına mahkum bırakıldığı, aşı redleri ile çocuklarımızın sağlıksızlaştırıldığı, çocuk işçilik, çocuk gelinler, çocuk istismarı haberlerinin gündemden düşmediği bugünlerde çocukların haklarını öne çıkaran 23 Nisan Bayramının değeri ve çocuklarımıza özgür, demokratik, çağdaş bir ülke bırakma sorumluluğumuz daha da artmış durumda.  

Gelecekte özgür, demokratik, çağdaş, barış içinde bir ülke ortamında doyasıya yaşama özlemiyle bütün meslektaşlarımızın ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz.

İSTANBUL TABİP ODASI
YÖNETİM KURULU


Bu HABERİ Paylaş!