Şişli Etfal EAH İçin Toplanan 15 Bin İmza İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne Teslim Edildi


  • Haziran 01, 2018
  • 2701

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bölünerek, Sarıyer-Çayırbaşı ve Seyrantepe’ye taşınmasına karşı, “Hastanenin kapatılmaması, yerinde yapılandırılması” talebiyle bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklaması Odamızın da içinde yer aldığı ve ilgili sendika, meslek örgütleri ve vatandaş insiyatiflerinin biraraya gelmesiyle oluşan Şişli Etfal Dayanışması’nın çağrısıyla 1 Haziran 2018, Cuma günü 12.30’da hastane önünde yapıldı.

Basın açıklamasında ilk konuşmayı Odamız Genel Sekreteri Dr. Osman Öztürk yaptı. Dr. Osman Öztürk şunları söyledi: “Bugün burada Şişli Etfal Hastanesi’nin taşınmaması, kapanmaması talebimizi dile getirmek üzere bulunuyoruz. Şişli Etfal Hastanesi’nin bir yeniden yapılandırılma durumu var; buna bir itirazımız yok ama öncelikli talebimiz bu yenilenmenin, Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi’nde olduğu gibi, hastanenin kendi yerinde yapılması. Buranın ne alışveriş merkezi olmasını ne de vasfı belli olmayan bir sağlık tesisi olmasını kabul etmiyoruz. Şişli Etfal’in Seyrantepe’de yapılan bir hastaneye taşınması ve yerinde yapılandırma sonrasında yine aynı yere taşınacağı biliniyordu. Ama son 1 ayda bir gelişme yaşandı; hastanenin bir bölümünün Seyrantepe’ye değil Sarıyer Çayırbaşı’na taşınacağı açıklandı. Çayırbaşı ile Şişli’nin ne ilgisi var? Bu kararın sebebi  ne? Sebep şu; İstanbul’da sağlıkta bir 11 Haziran sendromu var. 11 Haziran’da Sağlık Bakanlığı burada bir takım siyasetçilere kurdele kestirmek istiyor. Şişli Etfal’i Çayırbaşı’na taşıtıp, Taksim’i hazır olmadığı halde yerine taşıtıp, Büyükçekmece’de bir hastane açtırıp, toplu açılış yaptırmayı planlıyorlar. Biz başhekimlikle de İl Sağlık Müdürlüğü’yle de görüştük; herhangi bir mantıklı cevap veremiyorlar hastanenin Sarıyer’e taşınması konusunda. Bize yukardan böyle emir geldi diyorlar. Bu emri kabul etmiyoruz arkadaşlar. 24 Haziran’da seçim olacak, onun öncesinde bazı siyasetçilere, bazı başkanlara kurdele kestireceğiz diye bizim hastanemize dokunamazsınız. Bu hastanede bu taşınma nedeniyle bir tek hastaya zarar gelirse bunun vebali bu kararı verenlerin boynunadır. Biz bu işin peşini bırakmayız, hastanemize sahip çıkmayı sürdüreceğiz.”

Basın açıklamasında ayrıca CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker, SES Şişli Eş Başkanı Abuzer Aslan, İstanbul Milletvekili Adayları Oya Ersoy ve Orhan Aydın da birer konuşma yaptılar.

Yapılan konuşmaların ardından basın metnini Şişli Etfal Dayanışması’ndan Ayten Harmancı okudu. Açıklamada; “Erişilebilir, nitelikli sağlık hizmetini kamusal bir hak olarak gören meslek-kitle örgütleri, sendikalar, dernekler, partiler, forumlar, hareket ve inisiyatifler olarak,

Hastanemize ve bizlere miras kalan geleneğe, hastalarımızın sağlık hakkına sahip çıkan hekimler ve sağlık çalışanları olarak;

*Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yok edilmemesini,

*Sonradan geri dönmek üzere, bölünmeden, geçici bir süre ile taşınmasını veya yerinde dönüşümle yeniden yapılandırılmasını,

*Hastanemizin şu anki yerinde, bölgenin ihtiyaçlarını daha iyi koşullarda karşılayacak biçimde, güvenli ve yeni binalarda hizmet vermeye devam etmesini istiyor ve talep ediyoruz.

Taleplerimizle birlikte başlattığımız kampanya itibariyle sokak sokak dağıttığımız broşürlerle birbirimizi bilgilendirdik. Mahallelerimizde, sokaklarımızda, pazarlarımızda, kahvelerimizde, işyerlerimizde 10 bini aşkın imza topladık. Sesimizin ulaştığı, elimizin dokunduğu herkesi Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yerinde yapılandırılması için mücadeleye çağırdık. Bugün ise topladığımız bu imzaları İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edeceğiz. Ancak bu mücadelemizin bittiğinin açıklaması değil, aksine yeni başladığının ilanıdır.

Böylesine geniş kesimleri ilgilendiren ve nitelikli, erişilebilir kamusal sağlık hakkı gibi temel bir konuda idarenin hak sahiplerine danışmadan kendi başına yaptığı tasarruflara tabi olmamız beklenmesin. Taleplerimizin gerçekleşmesi ve Şişli Etfal’in yerinde yapılandırılması için sokaklarda broşür dağıtmaya, imzalarımızı toplamaya, geniş halk toplantılarında bir araya gelmeye ve yetkililere kamuoyunu bilgilendirme görevlerini yerine getirme çağrısında bulunmaya devam edeceğiz. Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yararlanan tüm yurttaşlarımızı hastanemizin kapatılmaması için imza vermeye, bu kampanyayı desteklemeye ve sahiplenmeye çağırıyoruz.

Şişli Etfal Şişli’ye Gerekli, Bölünerek Taşınmasın ve Kapatılmasın.

Etfal Şişli’ye Yakışır. Etfal Şişli’de Güzel” denildi.

Basın açıklamasının ardından, Şişli İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne yürünerek Şişli Etfal’in yerinde yapılandırılması talebiyle toplanan 15 bin imza yetkililere teslim edildi.

Basın metni için tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!