Hekime Şiddete Hapis ve Adli Para Cezası!


  • Haziran 22, 2018
  • 5244

Özel bir hastanede genel cerrah olarak görev yapan meslektaşımız 24.04.2015 tarihinde acil servise getirilen ve dudağında kesi bulunan küçük çocuğu muayene etmiş, kanaması olmadığını ama dikiş atılması gerektiğini söyleyerek aileden kayıt yaptırmalarını ve cerrahi işlem için onam vermelerini istemiştir. Çocuğun babası ve dedesi ise kayıt yaptırmaksızın işlemlerin tamamlanmasını istemişler, hekimin üzerine yürümüşler ve “ulan şerefsiz, ulan Allahsız, seni gebertiriz” gibi sözlerle tehdit ve hakaret etmişlerdir. Sanıklar hakkında dava açılmıştır.

Bakırköy 30. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, 01.06.2018 tarihinde karar verilmiştir. Sanıklardan birisi hakkında, hakaret suçundan 7.080-TL adli para cezası ve tehdit suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verilmiş ve sanığın daha önceden sabıkası bulunduğu için erteleme hükümleri uygulanmamıştır. Karar kesinleştiğinde bu cezalar infaz edilecektir.

Diğer sanık hakkında da aynı suçlardan aynı cezalar verilmiş, ancak sanığın daha önceden sabıkası olmadığı için hükmün açıklanması geri bırakılmış ve sanık 5 yıl denetim süresine tabi kılınmıştır.

Karar için tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!