Dr. Özlem Yağdıran Görevine İade Edilmelidir


  • Ağustos 01, 2018
  • 5395

Giresun’da Yusuf Topal adlı vatandaşın, hastanın kendisi olmaksızın hasta üzerine reçete yazdırmak talebinde ısrarcı olması ve tartıştığı hekimin 'beyaz kod' vermesi üzerine gelen polislerce biber gazı sıkılıp, ters kelepçe takıldığı sırada kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmesinin ardından meslektaşımızın açığa alınması hekim camiasında büyük tepki yarattı.

Son olarak İSTAHED’in (İstanbul Aile Hekimleri Derneği) çağrısıyla 1 Ağustos 2018 günü 12.30’da İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasına İstanbul Tabip Odası olarak destek verdik, katılım sağladık. “Sağlıkta Şiddete Son” yazılı pankartımızla katıldığımız basın açıklamasında İstanbul Tabip Odası’nı Yönetim Kurulu Üyelerimiz Dr. Recep Koç ve Dr. Murat Ekmez temsil ettiler.

Yapılan açıklamada; “…Vefat eden vatandaşımız için elbette hepimiz çok üzgünüz ancak sonrasında yapılan işlemle iyi hekimlik açığa alınmıştır. İlaç yazılması istenen kişinin ikametgahı ve aile hekimi İstanbul Güngören’dedir. Meslektaşımıza başvuru yapan kişi hastanın kendisi değil hastanın eşidir. Doktor hanım tarafından her ikisi de tanınmamaktadır, daha önce görülmemiştir. Ortada misafir hasta tanımına bile uyan bir durum yoktur. İlaç yazımı için aile sağlığı merkezine gelen kişi, hastanın kendisi olmadığından bu şekliyle bir hekimin bir kimlik numarasına tıbbi bir işlem yapması, tedavi uygulaması mümkün değildir, bu bilgi hastanın eşine açıkça verilmiştir. Bakanlığımız da bu konuda duyarlı olduğunu çeşitli şekillerde bizlere defaatle yazmıştır ama buna rağmen bir hekim işinden edilmiştir. Aslında açığa alınan Bakanlığın mevzuatıdır… Yaşanan olayın talihsiz bir şekilde sonlanması o esnada odasında hasta bakan meslektaşımızın suçu değildir. Bakanlığın kendi mevzuatından kaynaklanan sorunlarla baş başa kalmış meslektaşımız yine Bakanlıkça mağdur edilmiştir” denildi ve Dr. Özlem Yağdıran’ın ivedilikle görevine iade edilmesi talebi yinelendi.


Bu HABERİ Paylaş!