Felsefe Toplantıları 34: Felsefe-Bilim İlişkisi


  • Ekim 26, 2018
  • 1060

Değerli Felsefe Dostları,

Felsefe sohbetlerimizin 2018 Sonbahar-Kış döneminde insanlığın düşünce mirasının en yalın sorularını ele alacağız.

 

Felsefe, bilim, matematik arasındaki ilişkiler ve keskin sınırlar ile başlayıp; bilginin doğasına ve değer yargılarımızın oluşumuna doğru ilerleyen bir süreç hedefliyoruz. Felsefenin yakınlaştıkça güncel ve hayatlarımıza daha çok dokunan bir yaşam kılavuzu olduğunu hep birlikte göreceğiz.

 

Bu çalışmamızı 5 seminerlik bir program seklinde, daha çok bir felsefe atölyesi olarak hazırladık. Bu nedenle geleneksel olarak ayda bir kez yaptığımız etkinliğimizi 5 hafta süresince ayda 2 kez yapacağız. Hatta şimdiden tarihlerini verelim ki  düzenli olarak gelme imkanınız olsun; 30 Ekim, 13 Kasım, 27 Kasım, 11 Aralık, 25 Aralık Salı akşamları İstanbul Tabip Odası Kadıköy büromuzda olacağız. 

 

Seminerlerimizde karşılıklı etkileşimi (anlatıcı ve dinleyenler arasındaki) artırabilmek için “Mentimeter “ isimli bir aplikasyon programı kullanacağız.

 

Sohbetlerimiz esnasında sizlerden gelen geri beslemelerin tartışmalarımızı dinamik ve verimli bir hale getireceğini umuyoruz.

 

Felsefe Atölyemizin bir de kaynak kitabı olacak; Thomas Nagel’in “Herşey Ne Anlama Geliyor” isimli kitabını tartışmalarımızın kılavuzu olarak kullanacağız.

 

 

30 Ekim Salı akşamı 19.30'da İTO Kadıköy bürosunda görüşmek dileğiyle, sevgiyle kalın.

 

İstanbul Tabip Odası

 

 

Felsefe-Bilim İlişkisi

Konuşmacı: Levent Safalı

Moderatör: Demet Parlar

30 Ekim 2018, Salı 

Saat:19.30

İstanbul Tabip Odası KADIKÖY binası

 

Levent Safalı: 1965 Gaziantep doğumlu. 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1994'de Heybeliada Göğüs Hastalıkları Merkezi'nden göğüs hastalıkları ve tüberküloz uzmanlığını aldı. 2000-2004 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nde master yaptı. 2002 yılından beri Özgür Üniversite'de felsefe dersleri vermekte.

Demet Parlar: 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Uzmanlık eğitimini Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanında Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaptı. Şu anda özel sektörde çalışmakta. 2015 yılından bu yana İstanbul Tabip Odası Felsefe toplantılarını düzenliyor.


Bu HABERİ Paylaş!