İstanbul Tabip Odası’nda Şiirli Gece


  • Kasım 01, 2018
  • 1548

25 Ekim 2018, Perşembe akşamı Odamız Kadıköy Bürosu’nda Şiirli Gece başlığıyla gerçekleştirilen etkinlik hekimlerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Uzun bir aranın ardından Dr. Ayşegül Tözeren ve Dr. Ali Özyurt’un düzenleyiciliğinde yapılan ilk şiir gecesinin konuğu Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kaya Özkuş’tu. Etkinliğin başlangıcında, daha önce yapılan şiir gecesinin konuğu, Varlık dergisi genel yayın yönetmenliğini yürütmüş olan şair Enver Ercan ve sağlık hakkı mücadelesinin her alanında İstanbul Tabip Odası ve Türk Tabipleri Birliği’nin yanında yer alan yaratıcı yönetmen Ulaş Arıkan anıldı.

Anmaların ardından, etkinliği İstanbul Tabip Odası’nın kültür sanattan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Osman Küçükosmanoğlu başlatarak, Dr. Özkuş’u sahneye davet etti. Özkuş, iki bölümden oluşan şiir dinletisinde önce kendi yazdığı şiirlere, sonrasında da, Nazım Hikmet, Can Yücel, Tuğrul Tanyol, Lale Müldür, Cemal Süreya, Turgut Uyar gibi değerli şairlerin şiirlerine yer verdi. Özkuş, dinletiyi, Hasan Hüseyin Korkmazgil’in 1978 yılında katledilen, akademisyen Bedrettin Cömert için yazdığı “Sonuçsuz Bir Telefon Görüşmesi” ile tamamladı. Prof. Dr. Özkuş’a teşekkür çiçeğini İstanbul Tabip Odası Başkanı Dr. Pınar Saip sunarken, kapanış konuşmasını TTB Merkez Konsey üyelerinden Dr. Samet Mengüç gerçekleştirdi.

Şiir dinletisinin ardından, Dr. Kaya Özkuş kitaplarını, İstanbul Tabip Odası’nın Tıp Eğitimi Burs Fonu yararına imzaladı.


Bu HABERİ Paylaş!