17 Nisan Sağlıkta Şiddete Karşı Etkinlikler


  • Nisan 12, 2019
  • 1986

Değerli Meslektaşlarımız,

Dr. Ersin Aslan’ın 17 Nisan 2012’de Gaziantep’te görev yaptığı hastanede öldürülmesinden bu yana 7 yıl geçti. Sevgili meslektaşımızın katledilişi sağlıkta giderek artan, canımızı yakan, canlarımızı alan şiddet olaylarında simge haline geldi ve her 17 Nisan günü meslektaşımız anısına sağlık kurumlarında anma törenleri gerçekleştirdik.

Bu yıl da, 17 Nisan 2019, Çarşamba günü Türk Tabipleri Birliği’nin çağrısıyla bütün Türkiye’de, bütün sağlık kurumlarında (Aile Sağlığı Merkezleri, Toplum Sağlığı Merkezleri, Devlet Hastaneleri, Eğitim ve Araştırma Hastaneleri, Şehir Hastaneleri, Üniversite Hastaneleri, Özel Tıp Merkezleri ve Özel Hastanelerde) Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasasının çıkartılması ve 17 Nisan’ın “Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü” ilan edilmesi amacıyla etkinlikleri gerçekleştireceğiz.

Bu çerçevede 17 Nisan 2019, Çarşamba günü sağlık kurumlarımızda;

Sabah mesai başlangıcında 08.00-08.30 saatleri arasında belirlenecek bir zaman diliminde şimdiye kadar kaybettiğimiz bütün meslektaşlarımızın anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunacağız.

Aynı gün öğleyin saat 12.30’da ise sağlıkta şiddete kurban verdiğimiz bir diğer meslektaşımız, Uzm. Dr. Fikret Hacıosman’ın görevi başında öldürüldüğü Medicana Bahçelievler Hastanesi önünde bir basın açıklaması yapacağız.

Akşam ise saat 19.00- 20.00 arasında Kadıköy İskele Meydanı’nda ellerimizde fenerlerle “Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasasını Arıyorum!” nöbeti gerçekleştireceğiz.

Tüm meslektaşlarımızın katılımını bekliyoruz.

İSTANBUL TABİP ODASI
YÖNETİM KURULU

Etkinlikte kullanılacak yaka kartları için tıklayınız

Basın metni için tıklayınız

Ozalit pankart için tıklayınız


Bu HABERİ Paylaş!