Kendisini Tehdit Eden Kişiyle İstanbul Tabip Odası Eğitim Bursuna Bağış Yapması Karşılığında Uzlaşan Meslektaşımıza Teşekkür Ederiz


  • Ekim 25, 2019
  • 2474

Beyoğlu Piripaşa Aile Sağlığı Merkezi’nde aile hekimi olarak görev yapan meslektaşımız Dr. Sami Sabri Bulgurlu, 08.08.2018 tarihinde sözlü şiddete maruz kaldı.

Hastanın işvereni olduğu öğrenilen bir kişi, ayağında kesik olan bir hasta getirmiş, Dr. Sami Sabri Bulgurlu tarafından hastanın ilk müdahalesi yapılmış ve hem kayıt yapabilmek, hem de iş kazası bildirimi yapabilmek için hastanın kimliği istenmişti. Hastanın kimliğini vermek istemeyen işveren “ben kimlik falan vermiyorum, işini yap, sıkıyorsa bakma hastaya, yoksa kapının önüne 100 tane adam yığarım, seni mahvederim” diyerek meslektaşımızı tehdit etmişti.

Meslektaşımızın İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na şikayeti üzerine başlayan ve Odamız Hukuk Bürosu’nca takip edilen soruşturma kapsamında, meslektaşımız Dr. Sami Sabri Bulgurlu, kendisini tehdit eden kişi ile İstanbul Tabip Odası Eğitim Bursu’na bağışta bulunması koşuluyla uzlaştı.

Meslektaşımıza, tıp eğitimine destek olmak için ekonomik olarak ihtiyacı olan ve kamu üniversitesi tıp fakültelerinde okuyan öğrencilere burs verilmesi için oluşturduğumuz burs fonuna katkısı nedeniyle teşekkür ederiz.

 

İstanbul Tabip Odası

Yönetim Kurulu


Bu HABERİ Paylaş!