Prof. Dr. Göksel Kalaycı’yı saygıyla anıyoruz


  • Kasım 11, 2019
  • 3196

İstanbul Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Göksel Kalaycı’nın, fakülte bahçesinde uğradığı silahlı saldırıyla aramızdan kopartılışının üzerinden 14 yıl geçti.

Göksel Hocamızın 11 Kasım 2005’te katledilişi sonrası tepkimizi, öfkemizi “Hekime Yönelik Şiddete Son!” diye haykırmış ve “Hekimlerin Yaşam Hakkını Kim Koruyacak?” diye sormuştuk.

Ne yazık ki geride bıraktığımız yıllar içinde hekime yönelik şiddet sona ermediği gibi arttı. Hekimler ve sağlık çalışanları olarak can güvenliğimizin olmadığı bir ortamda sağlık dağıtmaya, hayat kurtarmaya çalışır hale getirildik. Geçen yıllar içinde gerek İstanbul’da, gerekse diğer illerde onlarca meslektaşımızı sağlıkta şiddet sebebiyle kaybettik. 

Bugün artık sözün bittiği, sabrın tükendiği, bıçağın kemiğe dayandığı noktadayız. Kaybettiklerimizi anarken başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere yetkilileri bir kez daha acilen adım atmaya, hekimlerin ve tüm sağlık çalışanlarının can güvenliğini sağlamak konusundaki sorumluluğunu yerine getirmeye davet ediyoruz.

Prof. Dr. Göksel Kalaycı ve kaybettiğimiz tüm meslektaşlarımızı saygı ve özlemle anıyoruz.

İstanbul Tabip Odası

Yönetim Kurulu


Bu HABERİ Paylaş!