Hekimi Yaralayan ve Tehdit Eden Saldırgan Adli Para ve Hapis Cezası İle Cezalandırıldı


  • Kasım 14, 2019
  • 1689

Tuzla Devlet Hastanesi’nde görev yapan bir hekim, hastanın muayene kaydının silinmesine yönelik talebi kabul etmediği için, hasta yakınının yumruklu saldırısına ve “sileceksin o kaydı, ben adamı keserim”  tehditlerine maruz kaldı. 

Yaşanan şiddet olayı sonrasında saldırgan hakkında açılan dava, Tuzla Sulh Ceza Mahkemesi’nde görüldü ve yapılan yargılama sonucunda mahkeme yaralama suçundan 1.500 TL adli para cezası verdi. Tehdit suçundan ise, “suçun sanık tarafından işlendiği sabit olmadığından” gerekçesiyle 26.09.2012 tarihinde beraat kararı verildi.

Karara karşı Odamızca temyiz yoluna başvurulması sonrasında Yargıtay 4. Ceza Dairesi 24.10.2018 tarihinde beraat kararı bozuldu. Bozma sonrası yapılan yargılamada İstanbul Anadolu 60. Asliye Ceza Mahkemesi, 07.11.2019 tarihinde sanığın hekimi tehdit ettiğini sabit gördü ve 5 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Daha önce sabıkası bulunmayan saldırgan hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilerek, 5 yıl denetim süresi verildi.

İstanbul Tabip Odası

Hukuk Bürosu

 


Bu HABERİ Paylaş!