Bakırköy’de Binlerce Yurttaş Ses Verdi: İnsanca Yaşamak İstiyoruz!


  • Aralık 11, 2019
  • 795

Odamızın da bileşenleri arasında yer aldığı İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla binlerce yurttaş, 8 Aralık 2019, Pazar günü Bakırköy’de “İnsanca Yaşamak İstiyoruz” mitinginde buluştu.

Miting alanına yürünürken “İnsanca yaşam istiyoruz”, “Mezarda emekli olmayacağız”, “İnsanca ücret vergide adalet”, “Krizin yükü patronlara”, “Savaşa Değil Sağlığa Bütçe” sloganları atıldı.

Mitingde açılış konuşmasını yapan DİSK Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Kanber Saygılı, “Gözaltılara, tutuklamalara rağmen gelecek güzel günlere olan inancımız, sevdamız, öfkemiz ve coşkumuz var. Yine bir arada, omuz omuzayız. Emek, barış demokrasi güçleri adına sizleri selamlıyoruz.  Yaşamı her gün yeniden üreten emekçilerin emeğine saldıran, geleceğini ipotek altına alan kapitalist haydutların 40 yıllık vahşi politikası dibe vuruyor. Şimdi meydanlar konuşuyor” sözleriyle mitinge katılanları selamladı.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri adına açıklamayı İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Osman Öztürk ile KESK İstanbul Şubeleri Dönem Sözcüsü Özlem Tolu okudu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı; “İstanbul Emek Barış Demokrasi Güçleri olarak işsizliğe, pahalılığa, yoksulluğa, zamlara, vergilere, savaşa, tek adam rejimine karşı mücadelemizi aylardır sürdürüyoruz.

Bugünden sonra daha da birleşerek, gücümüzü daha da büyüterek, yerel platformlarla birlikte meydanlardan mahallelere, mahallelerden sokaklara, işyerlerinden okullara genişleterek sürdüreceğiz.

Onlar kaybedecekler:

“Çünkü ölüm vurdu damgasını alınlarına

çürüyen diş, dökülen et 

bir daha geri dönmemek üzere yıkılıp gidecekler.”

Haziran günlerinden “Hayır” kampanyalarına; kadınların dalga dalga büyüyen isyanından kış ortasında fabrika önlerinde yanan direniş ateşlerine…

“Gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan

Ekmek, gül ve hürriyet günleri” aşkına:

Biz kazanacağız!”

Miting Grup Vardiya’nın konseriyle sona erdi.

Açıklama metninin tümü için tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!