Aile Hekimliğinde Coronavirüs Ve Solunum Yolu Hastalığı Yapan Virüslere Yaklaşım


  • Şubat 21, 2020
  • 1820

Değerli Meslektaşlarımız,

Aile hekimlerinin çalışma yaşamlarında ihtiyaç duydukları konularda mezuniyet sonrası mesleki eğitimlerine yardımcı olmak, meslektaşlarımızın bilgi-birikimlerine destek, iyi hekimlik değerlerinin korunmasına katkı sağlamak amacıyla 24 Aralık 2019 tarihinde “Aile hekimliğinde laboratuvar kullanımı” konulu ilk toplantı oldukça ilgi görmüştü. 

Her ay yapılması planlanan eğitim toplantılarının ikincisini 27 Şubat 2020, Perşembe günü,saat 18.30’da İstanbul Tabip Odası Cağaloğlu binasında yapacağız

Bildiğimiz gibi, 2019-nCov adı verilen yeni Coronavirüs salgını, halen dünya genelinde 75 binden fazla kişiye bulaşmış, 2250 kişinin ölümüne yol açmış durumdadır.

Coronavirüs salgını nedeniyle bu ay yapacağımız eğitim konusunu Coronavirüs ve diğer virüslerin yarattığı solunum yolu hastalıkları olarak belirledik.

Başta Covid-19 salgını olmak üzere, solunum yolarında hastalık yapan influenza ve diğer virüslerin yaptığı salgınlara ve hastalıklara birinci basamak sağlık hizmeti düzeyinde nasıl yaklaşacağımızı, süreci nasıl yürüteceğimizi konuşmak istiyoruz.

27 Şubat Perşembe akşamı yapacağımız eğitim programımızda, Koç Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç.Dr.Süda Tekin ile Aile Hekimleri Komisyonumuzdan Dr. Cumhur Özdemir konuşmacı olarak yer alacak, katılımcılarla birlikte bilgilerimizi tazeleyip, deneyim ve birikimlerimiz ışığında toplum sağlığını tehdit eden güncel virüs salgınları ve yaptıkları solunum yolu hastalıklarını tartışmaya çalışacağız.

Başta birinci basamak hekimleri olmak üzere, bütün meslektaşlarımızı toplantımıza katılmaya, katkı sunmaya davet ediyoruz. 

İSTANBUL TABİP ODASI

AİLE HEKİMLERİ KOMİSYONU

 

 

AİLE HEKİMLİĞİNDE CORONAVİRÜS SALGINI VE DİĞER SOLUNUM YOLU HASTALIĞI YAPAN VİRÜSLERE YAKLAŞIM

Doç.Dr.Süda Tekin/Koç Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı 

 Dr. Cumhur Özdemir/Aile Hekimi

27 Şubat 2020 Saat:18.30

İstanbul Tabip Odası Cağaloğlu

 


Bu HABERİ Paylaş!