İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne Yazı


  • Mayıs 15, 2020
  • 1611

Sağlıkta şiddetin önlenmesi için kanunların değişmesinin tek başına yeterli olmadığı, uygulamada eksiklikler ve yanlışlıklarla karşılaşıldığı yönündeki gözlemlerimiz sonrasında İstanbul’daki başsavcılıklara bir yazı yazmış ve söz konusu uygulama eksikliklerine dikkat çekmiştik.

İstanbul Tabip Odası (İTO) Hukuk Bürosu’nca oluşturulan benzer bir yazı bu kez İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gönderildi.

Yazıda 3359 sayılı Kanunun Ek 12. Madde’nin 4. fıkrasında sağlıkta şiddet olaylarının soruşturmasında “kolluk tarafından müşteki, mağdur veya tanık olan sağlık personelinin ifadeleri işyerlerinde alınır.” hükmü olmasına rağmen sıklıkla şiddete maruz kalan veya tanıklık eden sağlık personelinin, ifadelerine başvurulmak üzere polis merkezine davet edildikleri, hatta mesai saatleri içinde polis merkezine gitmeye zorlandıkları belirtilip Kanuna aykırı bu uygulamanın düzeltilmesi için Emniyet Müdürlüğü’nün ilgili polis merkezlerine gerekli bildirimleri yapması talep edildi.

İstanbul Tabip Odası olarak sağlıkta şiddetin son bulması için çok yönlü mücadelemizi sürdüreceğiz ve sürecin takipçisi olacağız.

İSTANBUL TABİP ODASI
YÖNETİM KURULU

İl Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilen yazı için tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!