“Sağlık Çalışanlarına Saygı Anıtı” Açılış Törenine Katıldık


  • Kasım 20, 2020
  • 3240

Covid-19’a karşı verilen mücadelede yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının anısına Bakırköy Belediyesi’nce yaptırılan “Sağlık Çalışanlarına Saygı Anıtı” açılış töreni 20 Kasım 2020, Cuma günü 14.00’de gerçekleştirildi. Sağlık meslek örgütlerinden temsilcilerin ve yerel yöneticilerin yer aldığı törende İstanbul Tabip Odası’nı (İTO) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu ile İTO Denetleme Kurulu Üyesi Dr. Nazmi Algan temsil etti.

Törende ilk konuşmayı yapan Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu Covid-19 pandemisinde vaka sayılarının, vefat sayılarının şeffaf bir şekilde açıklanmadığına değindi ve şunları söyledi: “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca benim öğrencimdir, kendisi de bilir ki tıpta her zaman vaka eşittir hastadır. Bir hastayı tartışmak istediğinizde o toplantının adı vaka toplantısıdır. Bir hastayı bir bilimsel dergide ‘vaka raporu’ diye yayınlarsınız. Ancak sağlığı ve ülkeyi yönetenler bütün dünyada aynı anlama gelen vaka ve hasta kavramlarını, sırf kendi politik amaçları için değiştirip halkın ve sağlık çalışanlarının korunmasını engellediler. Bizler, tabip odaları ve Türk Tabipleri Birliği defalarca uyardık; hasta sayısındaki büyük artışa dikkat çektik, sahadan gelen verileri paylaştık, 2 hafta tam bir kapanma ve sosyal hareketliliğin azalmasını önerdik ama ne yazık ki bu taleplerimiz karşılık bulmadı. İyi yönetilmeyen bu süreçte birçok meslektaşımız enfekte oldu, hayatını kaybetti. Bu anıtın fedakarca çalışan sağlık çalışanlarına moral vereceğine inanıyoruz ve teşekkür ediyoruz.”

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu konuşmaları ardından anıtın açılışı gerçekleştirildi.

Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi karşısına yapılan Sağlık Çalışanlarına Saygı Anıtı'nın kaidesinde, Covid-19'a karşı verilen mücadelede yitirdiğimiz sağlık çalışanlarının isimleri yer alıyor.


Bu HABERİ Paylaş!