“Başarı Hikayesi” Uğruna On Binlerce Yurttaş Hayatını Kaybetti Bütün Anlatılan KOCA Bir Yalan


  • Kasım 26, 2020
  • 7795

Aylardır bütün çağrılarımıza kulak tıkayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün ilk kez vaka sayılarını açıkladı. Günlük 28 bin 351 vaka ile Türkiye’nin Avrupa’da birinciliğe, dünyada ise üçüncülüğe yükseldiği görüldü.

Türkiye’de COVİD-19 kaynaklı ölümlerin aylardır gerçekleri halktan gizleyen Sağlık Bakanlığı’nın dün açıkladığı gibi 12 bin 840 olmadığını da biliyoruz. Başta belediyelerin açıkladığı fazladan ölüm sayılarına dayananlar olmak üzere yapılan hesaplamalar Türkiye’de bugüne kadar yaklaşık 35 bin (OTUZ BEŞ BİN) yurttaşımızın hayatını kaybettiğini gösteriyor.

Dün açıklanan vaka sayısı ile açık olarak gördük ki; Türkiye, salgın yönetiminde dünyanın en kötü ülkeleri arasında yer alıyor.
Dün açıklanan vaka sayısı ile tüm yurttaşlar olarak gördük ki; aylardır anlatılan “başarı hikayesi” KOCA Bir Yalanmış.

Peki niçin böyle oldu?

Çünkü ülkeyi yöneten mevcut siyasi iktidar;

Salgının (pandeminin) başından bu yana aklın ve bilimin ışığında bütünlüklü bir salgın politikası yürütemedi, eksik/yanlış/tutarsız uygulamalarla günü kurtarmaya çalıştı. Salgını değil, kontrolü altındaki medya aracılığı toplumsal algıyı yönetmeye girişti. Sonuçta, bu algı yönetimi ile salgından bir “başarı hikayesi” çıkarmayı hedefledi ve krizi fırsata çevirerek salgından siyasi rant elde etmeyi amaçladı.

Bu yanlış salgın yönetiminin bedelini ise kadını, erkeği, yaşlısı, genciyle hep birlikte canlarımızla ödedik, ödemeye devam ediyoruz.

Dün açıklanan tablonun sorumlusu atanmış Sağlık Bakanı da içinde olmak üzere mevcut siyasi iktidardır.
Türkiye’nin COVİD-19 salgınıyla mücadelesinin önündeki en büyük engel bu zihniyettir.

İSTANBUL TABİP ODASI
YÖNETİM KURULU


Bu HABERİ Paylaş!