Dr. Melike Erdem’i Unutmayacağız, Unutturmayacağız!


  • Kasım 30, 2020
  • 2813

Dr. Melike Erdem, popülist, piyasacı sağlık politikalarının, sağlık çalışanlarını şikayet etmek için kurulan Alo 184 hattının kurbanlarından.

Acil tıp hekimliğinde sarfettiği çaba ve fedakarlığa karşı, incir çekirdeğini doldurmayacak bir şikayet için ifade vermek zorunda bırakılmayı içine sindiremedi ve çalıştığı hastanenin 6. katından atlayarak yaşamına son verdi.

Onu kaybedeli 8 yıl oldu. Bütün çabalarımıza karşı, ülkeyi yönetenlerin sağlık çalışanlarına yaklaşımlarında hiçbir değişim olmadı. İçinde bulunduğumuz ağır korona virüs pandemisinde bile insanüstü mücadele veren hekimler ve sağlık çalışanlarına fiziksel şiddet ve yönetici bezdirileri aynın devam ediyor. Tükendik.

Bizler; hiçbir sağlık kurumunda şiddet ve saldırı olayının yaşanmadığı, sağlık çalışanlarının hastaların tedavilerini düzenlerken tıbbi ihtiyaç ve nitelikli sağlık hizmetinin gerekleri dışında bir baskı hissetmedikleri, sağlık çalışanlarının huzurlu bir biçimde hizmet sunabildiği, odağına insanı, kamu yararını alan bir sağlık ortamı istiyoruz.

Dr. Melike Erdem’in ve kaybettiğimiz onlarca meslektaşımızın unutulmasına, unutturulmasına izin vermeyeceğiz!

İstanbul Tabip Odası
Yönetim Kurulu


Bu HABERİ Paylaş!