Dr. Yusuf Duman, Dr. Erçin Özüntürk, Dr. Ertaç Altuner İçin Saygı Duruşundaydık. Unutulmayacaklar!


  • Aralık 15, 2020
  • 3922

Covid-19 sebebiyle birbiri ardına kaybettiğimiz Dr. Yusuf Duman, Dr. Erçin Özüntürk ve Dr. Ertaç Altuner için İstanbul Tabip Odası’nca (İTO) bir saygı duruşu gerçekleştirildi.

15 Aralık 2020, Salı günü 11.00’de (Dr. Yusuf Duman’ın görev yaptığı) Özel Pendik Bölge Hastanesi toplantı salonunda gerçekleştirilen törene hastanede görevli çok sayıda hekim ve sağlık çalışanı, Özel Pendik Bölge Hastanesi Başhekimi Dr. Abidin Özçelik, Özel Ataköy Hastanesi Başhekimi Dr. Erol Görgen, İTO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Güray Kılıç, İTO Denetleme Kurulu Üyesi Dr. Nazmi Algan, TTB Merkez Delegesi Dr. Ali Çerkezoğlu ve İTO Kartal 1. Bölge Temsilcisi Dr. Gürcan Bahadır katıldı.
Etkinlikte ilk konuşmayı yapan Başhekim Dr. Abidin Özçelik’in şunları söyledi: “Maalesef acımız çok büyük. 1 yıldan beri dünya ve ülkemiz pandemiyle mücadele ediyor, toplam vaka sayısı neredeyse Türkiye nüfusuna yaklaştı. Ülkemizde de etkisi artıyor ve maalesef ardı ardına sağlık çalışanlarını kaybediyoruz. İstanbul Tabip Odası’nın çağrısıyla buradayız, kaybettiğimiz meslektaşlarımızı sevgi ve saygıyla anıyoruz.”

Dr. Güray Kılıç yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Maalesef acı bir vesileyle bir aradayız; değerli meslektaşlarımızı; Dr. Yusuf Duman, Dr. Erçin Özüntürk ve Dr. Ertaç Altuner’i anmak için buradayız. Kaybettiğimiz hekim sayısı 100’e, sağlık çalışanı sayısı toplamda 250’ye ulaştı. Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamalara göre Covid-19’dan enfekte olan sağlık çalışanı sayısı 120 bini aşmış durumda. Bütün dünya ve Türkiye büyük bir afet durumuyla karşı karşıya. Bu salgında en ön saflarda sağlık çalışanları var; büyük bir özveriyle salgını durdurmaya, yaratacağı tahribatı en aza indirmeye çalışıyoruz. Ancak ülkede bu salgın süreci ne yazık ki bilimin, aklın ışığında yürütülmüyor; bir dizi yanlışlıkla başladı, yeni yanlışlıklarla devam ettiriliyor. Öncelikle halktan, sağlık çalışanlarından veriler gizlendi. Sağlık yöneticileri bu salgının aslında birinci basamakta, sahada engellenmesi gereken bir hastalık olduğunun çok idrakine varmadılar, hastanelerde karşılanması gereken bir hastalık olarak algıladılar. Oysa kapasitenizi ne kadar artırırsanız artırın bulaşı engelleyemiyorsanız bu hastalığı hastanelerde karşılamanız mümkün değil. Bu gerçek maalesef sağlık çalışanlarının kaybıyla anlaşılmış oldu.”

Dr. Güray Kılıç konuşmasının ardından, herkesi Dr. Yusuf Duman, Dr. Erçin Özüntürk, Dr. Ertaç Altuner ve kaybettiğimiz tüm sağlık çalışanları anısına 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Etkinlikte son konuşmayı yapan Dr. Ali Çerkezoğlu şunları dile getirdi: “Biz sağlık çalışanları, hekimler yaptığımız işin risklerini biliyoruz. Hatta sonunda ölüm olabileceğinin de başından itibaren farkındayız. Bu gerçeği bilerek, gönüllü bir biçimde bu topluma hizmet ve kendi benliğimize saygının gereği olarak görevimizi yapıyoruz. Fakat önlenebilir bir hastalıktan, sınırlanabilir bir salgından dolayı ölmeyi de hak etmiyoruz. Yeni ölümleri, yeni kayıpları önlemek üzere bu sağlık sistemin ve salgının yönetimini üstlenen yetkililere bir kez daha seslenmek istiyoruz: Tek bir meslektaşımızın kaybına tahammülümüz yok. Lütfen salgının yükünü üstümüzden alın. Salgının yükünü azaltın, temas yüzeyini, yaygınlaşmasını azaltın, gerisini bize bırakın. Biz hekimler ve sağlık çalışanları olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Yeter ki bu salgın kontrolden çıkmış halde devam etmesin.”


Bu HABERİ Paylaş!