"Sağlık Turizmi : Getirdikleri Götürdükleri.." konulu Web Seminer 19 Ocak’ta yapıldı


  • Ocak 21, 2021
  • 1720

İstanbul Tabip Odası Özel Hekimlik Komisyonu’nun düzenlediği “Sağlık Turizmi: Getirdikleri, Götürdükleri” konulu web seminer 19 Ocak 2021 tarihinde zoom üzerinden gerçekleştirildi.

Toplantı, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu ve İstanbul Tabip Odası Özel Hekimlik Komisyonu Yürütme Kurulu ve Türk Tabipleri Birliği Özel Hekimlik Kolu Koordinatörü Dr. Özcan Çakmak’ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Toplantının konuşmacıları Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizmi Daire Başkanlığı Birim Sorumlusu Dr. Ebru Aydın, Sağlık Turizmi Aracı Kuruluş Yetkilisi İnan Yaşar Türksoy, Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Etik Kurul Üyesi ve Tıp Hukuku Uzmanı Dr. Rifat Atilla Arıncı, Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu Üyesi ve TTB Temsilcisi Dr. Hakan Giritlioğlu oldu.

Yapılan sunumlarda; sağlık turizminin dayanağı olan mevzuat, tanımlar, hekimlerin tabi olduğu mesleki diğer yasa ve düzenlemelerle ilişkili/çelişkili noktaları, yetki belgesi, aracı kuruluş kavramı, fiyatlandırma, sektörel destekler, teşvikler, hekimlerin dikkat etmesi gereken kurallar ve ilkeler ile Türk Tabipleri Birliği’nin konuya bakışı aktarıldı.

 


Bu HABERİ Paylaş!