Pandemide Tıp Eğitimi Konulu Toplantı Gerçekleştirildi


  • Ocak 21, 2021
  • 1931

İstanbul Tabip Odası (İTO) Tıp Öğrencileri Komisyonu tarafından düzenlenen “Başka Bir Tıp Eğitimi Mümkün mü?” başlıklı toplantı dizisinin ikincisi 18 Ocak 2021, Pazartesi günü zoom üzerinden yapıldı.

“Pandemide Tıp Eğitimi” başlıklı ikinci toplantının konuşmacısı İstanbul Tabip Odası Denetleme Kurulu üyesi ve İstanbul Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Zeynep Solakoğlu oldu.

Tıp öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantı ilkinde olduğu gibi yine interaktif bir tarzda gerçekleşti. Toplantının ilk bölümünde tıp eğitimindeki genel durum ve pandemi sürecinde tıp eğitiminin sorunları ele alındı. Pandemi sürecinin sadece yeni sorunları açığa çıkartmadığı aynı zamanda yapısal sorunları daha da belirgin hale getirdiği vurgulandı. Teorik derslerin online verilmesinin ve pratik eğitimin aksamasının olumsuz etkileri üzerinde duruldu. Farklı fakültelerden tıp öğrencileri kendi birimlerindeki duruma dair bilgi verdiler, katkı sundular.

Yapılan değerlendirmelerde pandemi sürecinin öğrenciler üzerinde yarattığı motivasyonsuzluğun nasıl aşılabileceği konuşuldu. Toplantıda ayrıca sınav ölçme-değerlendirme yöntemlerindeki sıkıntılar, eğitimdeki fırsat eşitsizliği, TUS’un öğrenciler üzerindeki etkileri ve bu sorunlara karşı neler yapılabileceği ele alındı.

Katılımcıların soru ve katkılarının alındığı son bölümse, 24 Ocak 2021’de yapılacak “Tıp Eğitimi Nasıl Olmalı?” başlıklı toplantıya giriş niteliğindeydi.


Bu HABERİ Paylaş!