TTB, İTO ve İBB’den Tıp Haftası Etkinliği: Yaşamını Yitiren Sağlık Çalışanları Anısına Sağlık Çalışanları Parkı ve Anıt Yapılacak


  • Mart 15, 2021
  • 844

Türk Tabipleri Birliği (TTB), İstanbul Tabip Odası (İTO) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 14 Mart Tıp Haftası kapsamında 12 Mart 2021 günü İBB’nin Saraçhane yerleşkesinde bir etkinlik düzenledi.

Etkinliğe TTB Merkez Konseyi üyeleri, İTO Yönetim Kurulu üyeleri, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB yöneticileri, İTO-İBB Bilimsel Danışma Kurulu üyeleri ile sağlık çalışanları katıldı.

COVID-19 ile mücadelede yaşamını yitiren sağlık çalışanları için saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını İBB Sağlık Daire Başkanı Önder Yüksel Eryiğit yaptı. Pandemiyle birlikte insan sağlığının öneminin bir kez daha anlaşıldığını belirten Eryiğit, İBB tarafından Şişli’deki bir parkın “Sağlık Çalışanları Parkı” yapılacağını ve COVID-19 ile mücadelede yaşamını yitiren sağlık çalışanları adına bir anıt projesine başlayacaklarını ifade etti.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı son bir haftada hiçbir sağlık çalışanı kaybı yokken dün akşam yeni bir kayıp haberi aldıklarını ve son bir yılda yaşamını yitiren toplam sağlık çalışanı sayısının 387’ye ulaştığını söyledi. Türkiye’nin sağlık çalışanı kaybı bakımından dünyada en üst sıralarda olduğuna dikkat çeken Korur Fincancı, “Hızla artan vakalarla karşı karşıyayız. O nedenle de önlemleri almak gerekiyor. Kontrolsüz bir normalleşememe ile karşı karşıyayız; ama en azından biz biliyoruz ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi bunu önlemek için bilimsel çalışma kuruluyla beraber çaba gösteriyor. Sağlık emekçileri adına Şişli’de Cumhuriyet Parkı içinde yapılacak sağlık çalışanlarına vefa parkı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da dünyanın COVID-19 pandemisine hazırlıksız yakalandığını, sağlık çalışanlarının ise çok özverili bir mücadele yürüttüğünü ifade etti. “Ülkemizdeki hekimlerimiz bu anlayışla kendilerini gerekirse feda edecek kadar, mesleğine ve insanlığa adanmışlığıyla sürece dair emekleri oldu. Tıp camiasının önünde saygıyla eğiliyorum” diyen İmamoğlu, İBB’nin pandemiyle mücadelede yürüttüğü çalışmaları aktardı. “Sağlık Çalışanları Parkı” ve anıt için proje yarışması hakkında bilgi de veren İmamoğlu, İTO’nun Prof. Dr. Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet Ödülü vermesinden büyük onur duyduklarını da sözlerine ekledi.

Toplantı sonunda İmamoğlu belediye sağlık çalışanlarına, TTB ve İTO yöneticilerine günün anlamına yönelik hediye verdi.


Bu HABERİ Paylaş!