Dr. Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet/Teşvik Ödül Töreni Gerçekleştirildi


  • Mart 17, 2021
  • 7210

İstanbul Tabip Odası 14 Mart etkinlikleri kapsamında her yıl düzenlenen Dr. Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet/Teşvik Ödüllerine ilişkin tören 13 Mart 2021, Cumartesi günü İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirildi.

Dr. Nusret Fişek Halk Sağlığı Ödülü Jürisi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda bu senenin ödülü İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Birinci Basamak Sağlık Çalışanlarına verildi.

Tüm dünyayı saran Covid-19 pandemisine karşı verilen mücadelede; oluşturulan Bilim Kurulu’nun çalışmaları ve önerileri doğrultusunda krizin yönetilmesi, sağlık çalışanlarına gerek konaklama, gerekse de ulaşımda sağlanan destek, insanların toplu halde bulundukları alanların ve ulaşım araçlarının dezenfeksiyonu, topluma ücretsiz maske dağıtımı, diğer yandan salgının ekonomik ve sosyal sonuçlarına yönelik tüm çalışmalar ile toplumun bedenen, ruhen ve sosyal yönden iyilik halinin sağlanmasına yaptığı katkı nedeniyle İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Dr. Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet Ödülü’ne layık görüldü.

Ödül plaketini, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Psk. Dr. Şengül ARSLAN ALTAN aldı. Törende Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun teşekkür ve 14 Mart kutlaması için gönderdiği video da yayınlandı.

Bu yıl ayrıca; İstanbul’da Covid 19 salgınına karşı kendi sağlıklarını riske atarak salgının önlenmesi için gece/gündüz, hafta sonu/tatil demeden ve birçok yoksunluğa rağmen sokakta ve sağlık kurumlarında ekip anlayışı içinde hizmet yürüten Filyasyon Ekipleri başta olmak üzere TÜM BİRİNCİ BASAMAK SAĞLIK ÇALIŞANLARI da Dr. Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet Ödülü’ne layık görüldü.

Filyasyonda hekim, dişhekimi, hemşire ve şoför olarak görev yapan sağlık çalışanları, TÜM BİRİNCİ BASAMAK SAĞLIK ÇALIŞANLARI’nı temsilen törene katılarak plaketlerini aldılar.

İstanbul Tabip Odası olarak pandemi sürecinde hayatları pahasına mücadele eden ve pandeminin önüne geçebilmek için çaba gösteren tüm sağlık çalışanlarını ve kurumları kutluyoruz.


Bu HABERİ Paylaş!