Basın Açıklaması: Şişli Etfal Yenilensin, Şişli’de Kalsın!


  • Mayıs 28, 2021
  • 686

İstanbul Tabip Odası’nın (İTO) da bileşenleri arasında yer aldığı Şişli Etfal Dayanışması, Şişli Etfal EAH’nin yerinde yapılandırılması, Şişli’de kalması talebiyle yürüttüğü etkinlikleri sürdürüyor.

Son olarak 28 Mayıs 2021, Perşembe günü 12.30’da “Şişli Etfal Yenilensin, Şişli’de Kalsın” çağrısıyla bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Şişli Etfal EAH Konferans Salonu önünde yapılan basın açıklamasına İTO Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip ve İTO Denetleme Kurulu üyesi Dr. Nazmi Algan da katıldı.

Dr. Pınar Saip etkinlikte yaptığı konuşmada Şişli Etfal Hastanesi’nin tarihsel önemi ve yarattığı birikimden bahsetti. Hastanenin tarihi boyunca yüzlerce hekim için bir eğitim yuvası olduğunu, bölge ve İstanbul halkı için vazgeçilmez bir yeri olduğunu vurguladı. Hastanenin depreme dayanıklı kılınması, yerinde yapılandırılarak sağlık hizmeti vermeye devam etmesi gerektiğini söyledi ve İstanbul Tabip Odası olarak sürecin takipçisi olduklarını belirtti.

Etkinlikte Şişli Etfal Dayanışması’nın “Şişli Etfal Yerinde Yapılandırılsın” talebiyle başlattığı kampanya kapsamında önümüzdeki günlerde bir bisiklet turu ve fotoğraf sergisi gerçekleştirileceği duyuruldu. Yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

“Bir kez daha tekrarlıyoruz. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere bu süreçte karar verici durumdaki tüm yetkililerden şöyle bir açıklama bekliyoruz:
“Şişli Etfal hastanesinin depreme dayanıksız hale gelen binaları yıkılıp yeniden yapılacaktır. Şişli Etfal butik, özel, paralı bir hastane olmayacaktır. Şişli Etfal, kuruluşundan bu yana taşıdığı misyona, işlevine, yarattığı kentsel ve bilimsel kültüre uygun olarak yaşayacaktır. Tüm birimleriyle tam teşekküllü, en az 600 yataklı, büyük ölçekli bir eğitim ve araştırma hastanesi olarak yerinde kalacaktır. Şişli ve bölge halkına nitelikli, parasız ve erişilebilir sağlık hizmeti sunmaya devam edecektir.”

Ne talep ettiğimiz açık ve net değil mi? Halkı düşünen, halkın yanında olan birisi bu talebe nasıl karşı çıkabilir?

Eğer yetkili makamlar da böylesi bir açıklamanın altına imza atıyorsa, lütfen bunu kamuoyuna açıklasınlar, hastanenin yeniden inşa takvimine ilişkin bilgi vererek halkın endişelerini gidersinler, bizler de kendilerine teşekkür edelim.”

Basın metni için tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!