DSÖ, tam aşılı insanları Delta COVID varyantı yayılırken maske takmaya devam etmeye çağırıyor


  • Temmuz 01, 2021
  • 718

DSÖ, son derece bulaşıcı delta varyantı dünya çapında hızla yayılırken, tam aşılı insanları maske takmaya ve diğer Covid-19 pandemik güvenlik önlemlerini uygulamaya devam etmeye çağırdı.
DSÖ yetkilisi Dr. Mariangela Simao gazetecilere verdiği demeçte, ”İnsanlar sadece iki doz aldıkları için kendilerini güvende hissedemezler. Hala kendilerini korumaları gerekiyor.”

Sağlık kuruluşunun yorumları, Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere bazı ülkelerin, Covid aşıları yeni enfeksiyon ve ölümlerin sayısını azaltmaya yardımcı olduğu için maskeleri ve pandemi ile ilgili kısıtlamaları büyük ölçüde ortadan kaldırmasıyla geldi.

DSÖ yetkilileri, dünyanın büyük bir kısmı aşısız kaldığı ve delta gibi oldukça bulaşıcı varyantların birçok ülkede yayılarak salgınları tetiklediği için, tam olarak aşılanmış insanlardan “güvenli davranmaya” devam etmelerini istediklerini söyledi.

Kaynak: https://www.cnbc.com/2021/06/25/delta-who-urges-fully-vaccinated-people-to-continue-to-wear-masks-as-variant-spreads.html

 

kovid-19-genel


Bu HABERİ Paylaş!