Basına ve Kamuoyuna Saç Ekimi Sırasında Ölen Yurttaşımızla İlgili Olarak Tutuklanan Meslektaşımız Hakkında Açıklama


  • Eylül 17, 2021
  • 5256

Bağcılar ilçesindeki bir özel hastanede 11 Eylül 2021 tarihinde saç ekimi sırasında fenalaşan ve yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybeden yurttaşımızın yakınlarının acısını paylaşır, başsağlığı dileriz.

Yaşanan ölümle ilgili olarak hastanede bulunan ve hastaya müdahale eden meslektaşımız olay günü polis ekipleri tarafından ters kelepçe takılarak gözaltına alınmıştır. Bir günlük gözaltı sonrası emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen meslektaşımız, sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak ceza infaz kurumuna gönderilmiştir. Tutuklama kararı “Taksirle Ölüme Neden Olma” suç isnadıyla ve “olayda şüphelinin kusuru yönünden henüz bir bilirkişi incelemesi yapılmamış olması, delillerin toplanmamış olması ve kuvvetli suç şüphesinin varlığı” gerekçesiyle verilmiştir. Meslektaşımız halen Metris Cezaevi’nde 4 gündür tutuklu bulunmaktadır ve konu ile ilgili inceleme Adli Tıp Kurumu’nda devam etmektedir.

Hekimler hastalarının beden ve ruh sağlığını korumak için ettikleri yemine sadık kalarak ellerinden geleni yapmaya çalışırlar. Ne yazık ki bazen hiç arzu edilmeyen, ölümle sonuçlanabilen sorunlarla karşılaşabilirler. Mevcut olayda ölümün bir komplikasyon mu, hekim hatası mı, ihmal mi, yoksa kendiliğinden gelişen ani bir sorun mu olduğuna incelemeler sonucunda karar verilecektir. “Taksirle ölüme neden olma” dahil hekimlik mesleğinin icrası sırasında gelişen olumsuz sonuçlara ilişkin birçok soruşturma ve şikayet bulunmaktadır ama normal koşullar altında yargılama süreci tutuksuz olarak yürütülmektedir. Aldığımız bilgilere ve hastane kayıtlarına göre; olay hastanede gerçekleşmiş, gerekli ilk müdahaleler yapılmış, kardiyoloji ekibi hızlı bir şekilde müdahale etmiş, yapılan anjiyoda hastanın kalp krizi geçirdiği saptanarak stent yerleştirilmiştir. Fakat tüm bu müdahalelere rağmen hasta ne yazık ki kaybedilmiştir. Henüz adli tıbbi inceleme süreci tamamlanmamıştır.

Hastanın ölüm sebebinin belirlenebilmesi için yargı süreci beklenmeli ve ön yargılı davranılmamalıdır. Meslektaşımızın olay araştırılmadan basın tarafından yargısız infaza tabi tutulması, arkadan kelepçe takılarak gözaltına alınması ve tutuklu yargılanması kabul edilemez bir durumdur. Olay neticelenmeden meslektaşımızı suçlu olarak ilan eden ve kelepçeli fotoğraflarını yayınlayan basın kuruluşları ile ilgili gerekli başvuruları yapacağız.

Meslektaşımızın yeterli soruşturma süreci işletilmeden hızla tutuklanmasını ve bu süreçte bir işkence yöntemi olan ters kelepçe uygulanmasını kınıyoruz. Olayın soruşturulmasını fakat bu süreçte meslektaşımızın tutuksuz yargılanmasını ve ters kelepçe gibi talihsiz bir olaya sebebiyet verenler hakkında soruşturma başlatılmasını talep ediyoruz.

İSTANBUL TABİP ODASI YÖNETİM KURULU


Bu HABERİ Paylaş!