Dr. Fikret Hacıosman’ı Ölümünün Üçüncü Yılında Sevgiyle ve Özlemle Anıyoruz


  • Ekim 01, 2021
  • 461

2 Ekim 2018 tarihinde çalıştığı hastanede görevi başında öldürülen sevgili meslektaşımız, Psikiyatri Uzmanı Dr. Fikret Hacıosman’ı sevgiyle ve özlemle anıyoruz.

Dr. Fikret Hacıosman’ı 3 Ekim 2018, Çarşamba günü çalışma arkadaşları, meslektaşları ve sağlık çalışanlarıyla birlikte sonsuzluğa uğurlarken şunları söylemiştik:
“Türk Tabipleri Birliği’nin ve tabip odalarımızın aklı ve yüreği hekimlerin üstündedir. Hekimlere yönelen şiddet insanlık ve hekimlik değerlerine yönelmiştir. Bunu kesinlikle kabul etmeyeceğiz. Sağlıkta Şiddet Yasası çıkarılıncaya ve sağlık alanındaki şiddet önleninceye kadar mücadelemize devam edeceğiz.”

Bu süreçte sağlıkta şiddete karşı isyanımızı da mücadelemizi de sürdürdük.

2020 yılında TTB ve tabip odalarının ısrarlı çabası sonucu Sağlıkta Şiddet Yasası çıkartıldı.

Dr. Fikret Hacıosman cinayeti davasına İstanbul Tabip Odası olarak müdahil olduk, katilin ağırlaştırılmış müebbet cezası alması yüreklerimize bir nebze de olsa su serpti ama kaybımızın boşluğunu asla doldurmadı, isyanımızı azaltmadı.

Biliyoruz ki; sağlıkta şiddetin son bulması için bu şiddet ortamını yaratan, besleyen koşulların ortadan kalkması, değiştirilmesi gerekiyor. Emeğimizi değersizleştiren, bizleri tüketen, sağlık alanını ticarileştiren, hasta-hekim ilişkisini zedeleyen Sağlıkta Dönüşüm Programı’na son verilmelidir. Güvenli ortamlarda çalışmak, güvenle şifa dağıtmak istiyoruz!

Sevgili meslektaşımız Dr. Fikret Hacıosman’ı aramızdan kopartılışının üçüncü yılında anarken bir kez daha haykırıyoruz: Sağlıkta Dönüşüm Yıkımına Son Verilsin, Sağlıkta Şiddet Sona Ersin!

 


Bu HABERİ Paylaş!