Taksim Dayanışmasından Basın Açıklaması: Gezi ülkemizin toplumsal tarihinin en parlak ve onurlu sayfasıdır


  • Mart 17, 2022
  • 450

Taksim Dayanışması; bileşenlerinin temsilcileriyle, Mimarlar Odası Karaköy binasında 21 Mart 2022 Pazartesi günü Çağlayan Adliyesi’nde görülecek duruşma öncesi bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Basın açıklaması öncesi Gezi Davası süreci hakkında değerlendirmelerde bulunuldu ve “Bu akıl ve hukuk dışı dava derhal geri çekilmeli” ifadeleri kullanıldı.

Tek tutuklusu Osman Kavala olan Gezi Davası, Yargıtay tarafından bozulan Çarşı davası ile İstinaf Mahkemesi'nce bozulan Gezi Parkı davasının birleştirilmesinin ardından, Çarşı ve Gezi davalarının tekrar ayrılmasına karar verilerek hiçbir hukuk devletinde örneği olmayan bir şekilde üçüncü defa “aynı suçlama” ile açılmıştı.

Ülke genelinde açılan yüzlerce Gezi Davası beraatla sonuçlanmışken, Gezi Direnişini cezalandırma, karalama ve topluma gözdağı verme amacıyla iktidarın söylemleri ve biçimlendirmesiyle davaları birleştirip ayırmak, karıştırmak ve her defasında “suç” çıkarmak çabasıyla sanıklar hakkında müebbete varan ağır hapis cezaları talep edilmesi politik bir tutumdur ve hem hukuk hem toplum nezdinde karşılığı yoktur.

Halen tutuklu bulunan Osman Kavala’nın da serbest bırakılması çağrısının yapıldığı basın toplantısında TMMOB Başkanı Emin Koramaz, Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve İstanbul Tabip Odası (İTO) adına Dr. Nazmi Algan, KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mesut Mike ve bileşen temsilcileri ile aktivistler hazır bulundu. Katılımcılar kısa konuşmalar yaparak; toplumsal muhalefetin en temel hak ve taleplerinin suç unsuru gibi gösterilerek, barışçıl direniş ve eylemliliklerin gerçekliği çarpıtılarak karalanmak istenmesine değindiler ve bir an önce bu hukuksuzluk ve pervasızlığın son bulması çağrısında bulundular.

Kent, demokrasi, hukuk mücadelesinin emekçileri ve savunucuları Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman ve Can Atalay’ın da aralarında bulunduğu Gezi Davası 21 Mart Pazartesi günü saat 9.30’da Çağlayan Adliyesi’nde bir kez daha görülecek.

Dava öncesi basın açıklaması ve çağrı metnini "Gezi Bu Ülkenin Sönmeyecek Umududur" diyen Şehir Plancısı Akif Burak Atlar okudu.

Açıklamada “Bu akıl ve hukuk dışı dava derhal geri çekilmeli, kurgu ithamlarla yargılanmak istenen arkadaşlarımız hakkındaki iddialar düşürülmeli, somut hiçbir delil olmadığı halde siyasi bir tutsak olarak tutukluluğu devam eden Mehmet Osman Kavala derhal serbest bırakılmalıdır. Ülke tarihinde bir onur sayfası olarak yer alan Gezi Direnişi’ni, bu ülkenin geleceğine sahip çıkan demokrasi ve özgürlük çığlığını karalama çabasından artık vazgeçin." ifadeleri yer buldu.

Basın Açıklaması için tıklayınız


Bu HABERİ Paylaş!