Taksim Dayanışması’ndan Basın Açıklaması: MÜEBBET HAPİS CEZASI’NIN NE DEMEK OLDUĞUNU BİLİYOR MUSUNUZ?


  • Nisan 21, 2022
  • 605

Taksim Dayanışması; bileşenlerinin temsilcileriyle, Mimarlar Odası Karaköy binasında 21 Nisan 2022 Perşembe günü, Çağlayan Adliyesi’nde görülecek duruşma öncesi bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Tek tutuklusu Osman Kavala olan Gezi Davası, hiçbir hukuk devletinde örneği olmayan bir şekilde daha önce iki kez beraat kararı verilmesine rağmen hukuka ve gerçeğe aykırı ithamlarla üçüncü defa “aynı suçlama” ile açılmıştı.

“Ülkemizin toplum, kent ve demokrasi tarihinin en parlak ve en onurlu sayfalarından biri olan ve anayasal bir zeminde meşru olarak gerçekleştirdiği daha önce verilen yargı kararlarıyla iki kez tescil edilen Gezi Direnişi, hukuka ve gerçeğe aykırı ithamlarla yeniden karalanmaya, temel hak ve talepleri bir kez daha suç unsuru gibi gösterilmeye, barışçıl direnişin tarihsel ve meşru gerçekliği yeniden çarpıtılmaya ve üçüncü kez yargılanmaya çalışılmaktadır.” diyen Taksim Dayanışması bileşenleri 21 Nisan Perşembe günü Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde buluşarak bir an önce bu hukuksuzluk ve pervasızlığın son bulması çağrısında bulundular.

Açıklamada TMMOB Başkanı Emin Koramaz, DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TTB Büyük Kongre Delegesi Dr. Ali Çerkezoğlu ve İstanbul Tabip Odası (İTO) Denetleme Kurulu üyesi Dr. Nazmi Algan ile bileşen temsilcileri, aktivistler, destek veren kurum temsilcileri ve milletvekilleri hazır bulundu.

Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman ve Can Atalay’ın da aralarında bulunduğu Gezi Davası 22 Nisan 2022 Cuma günü Çağlayan Adliyesi’nde bir kez daha görülecek.

Dava öncesi basın açıklaması ve çağrı metnini Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen okudu.

Basın Açıklaması Metni İçin Tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!