Felsefe Etkinlikleri'nin 61'incisi Yapıldı: 100. Yılında Cumhuriyet


  • Kasım 17, 2023
  • 270

İstanbul Tabip Odası (İTO) tarafından düzenlenen "Felsefe Etkinlikleri"nin 61'incisi İTO Kadıköy bürosunda yapıldı. "100. Yılında Cumhuriyet" başlığıyla gerçekleştirilen, moderatörlüğünü Begüm Özden Fırat'ın üstlendiği etkinlikte konuşmacı olarak Ayşe Hür, Ferda Keskin ve Osman Elbek yer aldı.

Katılımın yoğun olduğu bu felsefe buluşmasında 100. yılını kutladığımız Cumhuriyet'i anlamaya ve anlamlandırmaya, sağlık hizmetlerinin geldiği trajik tablonun köklerini yüz yıllık tarihin içerisinde arayıp, hekimliğin dünden bugüne dönüşümüne Cumhuriyet merceğinden bakmaya çalıştık.

Özgeçmişler

Ayşe Hür

Ayşe Hür 1986-1992 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Tarih ve Uluslararası İlişkiler/Siyaset Bilimi bölümlerinde çift ana dal eğitimi aldı. 2006’da Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü’nde yüksek lisans yaptı. 1994 yılından itibaren Dünden Bugüne İstanbul Ansiklopedisi, AGOS, Taraf ve Radikal'in tarih sayfalarını hazırladı. TRT Türk ve İMC’de tarih programları yürüttü. Yazılarını Öteki Tarih üst başlığı altında 14 kitapta topladı. Halen Artı TV ve Özgürüz Radyo’da tarih programları yapıyor.

Osman Elbek

Tıp doktoru. Göğüs Hastalıkları Uzmanı. Akademisyen. “Kapitalizm Sağlığa Zararlıdır” kitabının editörü, “Sağlığın Sosyal Hali” kitabının yazarı ve “Pandeminin Düşürdüğü Maskeler” kitabının eş editörü.

Ferda Keskin

Lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi, master ve doktora derecelerini Columbia University'den felsefe alanında aldı. Halen İstanbul Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü'nde öğretim üyesi ve aynı üniversitede kendi kurduğu Felsefe ve Toplumsal Düşünce Yüksek Lisans Programı'nın direktörü olan Keskin'in uzmanlık alanı olan Michel Foucault, siyaset felsefesi, etik ve sosyalbilim felsefesi alanlarında yayınları vardır.

Begüm Özden Fırat

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesidir. Kent ve kültür sosyolojisi, görsel kültür ve toplumsal hareketler alanlarında çalışmaktadır.


Bu HABERİ Paylaş!