Kamu Kurum Ve Kuruluşlarında Görev Yapmaktayken, Aile Hekimliğini Tercih Eden Hekimlere Duyuru


  • Şubat 11, 2011
  • 3855

Değerli Meslektaşlarımız,

Meslek kuruluşumuza, aile hekimleri tarafından yapılan başvurular sonucunda; “Aile hekimliğine geçmeden önce, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak, kamu sağlık kuruluşlarında mesleklerini icra eden hekimlerden,  15 Ekim 2010 tarihinde aldıkları maaşın 2/3’sinin geri istendiği” öğrenilmiş; ilgili bordro örnekleri incelendiğinde ise geri istenen tutarın gerekenin üzerinde olduğu tespit edilmiştir.

Maaş kesintisiyle ilgili bu sorun; aile hekimliğine geçmeden önce, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak, kamu sağlık kuruluşlarında mesleklerini icra eden hekimler yönünden yaşanmaktadır.

Bu durumdaki kişiler 1 Kasım 2010 tarihine kadar, kamu sağlık kuruluşlarındaki görevlerini sürdürmüş; 15 Ekim-15 Kasım 2010 tarihleri arasındaki çalışmaları nedeniyle almaları gereken maaşları ödenmiştir. Bir süre sonra ise bir hata yapıldığı sonucuna ulaşılarak, 1 Kasım ile 15 Kasım 2010 tarihleri arasındaki dönem için yapılan ödeme geri istenmiştir. Kabaca bir hesap yapıldığında, bu durumdaki hekimlerden geri istenen bölüm, toplam ödemenin 2/3’sine karşılık gelmektedir.

Meslek örgütüne yapılan çok sayıda şikayet sonrasında, konunun açıklığa kavuşması ve bu kesintinin dayanaklarının/gerekçelerinin anlaşılabilmesi amacıyla İstanbul Valiliği’ne başvuruda bulunulmuştur. (ilgili yazı için tıklayınız

Beklenen cevap 7 Şubat 2011 tarihinde gelmiş ve kesinti kalemlerinin emekli keseneği, genel sağlık sigortası primi, gelir vergisi ve damga vergisi olduğu açıklanmıştır. (ilgili yazı için tıklayınız)

Konuyu bilginize sunarız.

İSTANBUL TABİP ODASI
YÖNETİM KURULU


Bu HABERİ Paylaş!