Temsilciler Kurulu Ocak 2014 Toplantı Notları


  • Ocak 24, 2014
  • 2363



Temsilciler Kurulu Ocak ayı toplantısı,  7 Ocak 2014 Salı günü,  18.30-20.30 saatleri arasında, Torba Yasa’nın meclisten geçmesi ve önümüzdeki sürecin değerlendirilmesi ana gündemiyle,  Yönetim Kurulu Üyeleri, Temsilciler Kurulu Divanı Üyeleri ve Temsilciler Kurulu üyelerinin katılımıyla İstanbul Tabip Odası Cağaloğlu binasında gerçekleştirildi. 

Toplantı, Temsilciler Kurulu Divanı Başkanı Dr. Samet Mengüç'ün gündemi sunması ile başladı.

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu  gündeme ilişkin bilgilendirme bulundu.

Dr. ALi Çerkezoğlu;  TTB Merkez Konsey’in Cumhurbaşkanı’ndan Torba Yasa’yı görüşmek için randevu aldığını ve sürece dair hukuk mücadelesinin yürütüleceğini; sağlık alanındaki mücadelenin yükseltilmesi ve hekim katılımının arttırılmasının önemini vurgulayarak 14 Mart’a doğru torba yasa ve sağlıkta dönüşümü toparlayan bir kampanyanın örgütlenmesi gerektiğini ifade etti.  Torba yasadaki ruhsatsız sağlık hizmeti verilmesine ilişkin maddesini iyi tanımlamak ve duyurmak gerektiğini, gayrimeşru olduğunu göstermenin önemli olduğunu vurguladı.

Ardından katılımcılar söz alarak gündeme ilişkin görüş ve önerilerini sundular.


Katılımcıların görüş ve önerileri;
•         Torba Yasa’nın hekim camiasında yarattığı etkilerin önemli olduğu ve Torba Yasa’nın içinde olumlu görünen maddeler de dahil olmak üzere tamamının reddedilmesi gerektiği, tüm meslektaşlarımızı ortak bir çatı altında toplayabilecek bir kampanyanın önemi vurgulandı.
•         Örgütsel olarak hekimlik uygulamalarının ihlaline, revirlerde çalışmaya müdahale edilmesine karşı çıkmak gerektiği  ifade edildi.
•         Torba yasa içindeki maddelerin hekimlerin emeğini sömürmeyi hedeflediği ve amacın Gezi sürecinde aktif olarak sağlık hizmeti veren hekimlere gözdağı vermek olduğu belirtildi.
•         Hekimlere ulaşamama argümanının; mücadele eden ve hedef kitlesine ulaşmakta güçlük çeken tüm muhalefet örgütleri için geçerli olduğu, hastane gezileri yapmanın, meslektaşlarımıza temas etmenin, meslektaşlarımızı hareketlendirmenin önemli olduğu belirtilerek Tabip odalarının silkelenmesi ve sahaya inmesini gerektiği,  14 Mart sürecinde yapılacak güçlü bir eylemin çok önemli olduğu ifade edildi.
•          Odamızın örgütlülüğünün önemli olduğu, hastane meclisleri oluşturarak, hastane çalışanlarının ortak kararlarla hareket etmesinin sağlanması ve mücadelenin kitleselleştirilmesi gerektiği belirtildi.

Toplantı, hekim mücadelesinin kitleselleştirilmesi, daha çok meslektaşımıza ulaşmanın amaçlanması, 14 Mart Haftası için güçlü bir eylem ve kampanya örgütlenmesi görüş ve önerileri ile sona erdi.


Bu HABERİ Paylaş!