2015'in İlk Edebiyat Matinesi'nde Mehmet Zaman Saçlıoğlu İle Buluştuk
- Ocak 28, 2015
- 2191
2015'in ilk Edebiyat Matinesi'nde İstanbul Tabip Odası Kadıköy Şubesi'nde yazar Mehmet Zaman Saçlıoğlu'nu konuk ettik. Yılın ilk buluşması farklı kuşaklardan coşkulu ve kalabalık bir hekim topluluğuyla gerçekleşti. Bu kez emekli hekimleri de aramızda gördük.
Edebiyat Matineleri düzenleyicileri Dr. Ali Özyurt ve Dr. Ayşegül Tözeren'in Mehmet Zaman Saçlıoğlu'nun sanat yaşamına ilişkin kısa tanıtımıyla başlayan etkinlik yazarın akrabası Dr. Adnan Artukoğlu'nun anlattığı Saçlıoğlu'nun çocukluğuyla ilgili anılarla sürdü. Sözü yazara vermeden önce İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez, Mehmet Zaman Saçlıoğlu'nun Türkiye Edebiyatı'ndaki yerinden bahsetti. Ardından yazara söz bırakıldı.
Dr. Özyurt ve Dr. Tözeren'in aktif moderasyonla sürdürdüğü toplantıda sorulardan biri, edebiyatımızdaki ürünlerde nicel artışın nitel artışa yansıyıp yansımadığıydı. Bloglarda, sosyal medyada yer alan edebiyat ürünlerini sokak futboluna benzeten Saçlıoğlu içlerinden yaratıcı ve nitelikli ürünler çıkacağına ilişkin inancını koruduğunu belirtti. Edebiyatın özellikle öykü türü ile dopdolu geçen gün Saçlıoğlu'nun öykülerinin okunmasıyla son buldu.
Edebiyat matineleri giderek, hekimlerin daha yakından birbirlerini tanıdıkları ve birlikte olma pratiklerini geliştirdikleri bir etkinliğe dönüşürken, İstanbul'da başlayan edebiyat matinelerinin il sınırını aşması için çağrıların ve tasarıların yoğunlaştığı görüldü.