Emekli Hekimler Güz Kahvaltısı Büyükada'da Yapıldı


  • Eylül 28, 2017
  • 1297

İstanbul Tabip Odası Emekli Hekimler Komisyonu ve Tüm Hekimler Dayanışma Derneği emekli hekimleri 24 Eylül 2017 Pazar günü güz kahvaltısında buluşturdu. Buluşma Kartal Belediyesinin Büyükada’daki Kartal Belediyesi Sosyal tesislerinde gerçekleştirildi.

Yüzü aşkın hekimin katılımıyla gerçekleşen toplantının açılışını Emekli Hekimler Komisyonu başkanı Dr. Erdinç KÖKSAL yaptı. Dr. Erdinç KÖKSAL konuşmasında emekli hekimlerin maaş, huzurevi sağlık kurumlarından yararlanmada öncelik, acil sağlık hizmetlerine ulaşmada kolaylık gibi konularda yaptıkları çalışmaları dile getirdi.

Toplantıya ev sahipliği yapan Kartal Belediye Başkanı Uzm. Dr. Altınok ÖZ hekimlerle bir arada olmaktan gurur duyduğunu, öznel koşulları nedeniyle bir araya gelmede zorluk çeken hekimlerin böyle toplantılarda birlikte olmalarının ve dayanışma içinde hareket etmelerinin önemli olduğunu dile getirdi. İstanbul Tabip Odası ve Tüm Hekimler Dayanışma Derneği toplantıyı gerçekleştirdikleri için bu ve benzeri etkinliklerde meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde olacaklarını belirtti.

İstanbul Tabip Odasını temsilen konuşan Dr. Mustafa SÜLKÜ, mazeretleri nedeniyle toplantıya katılamayan Yönetim Kurulunun iyi dileklerini iletti. Emekli hekimler ve sorunları için yıllardan beri devam eden çalışmalarını sürdüreceklerini ve hekim huzurevi/dinlenme evi/lokali oluşturulması için yerel yönetimler ve merkezi yönetim düzeyinde girişimlerini ısrarla sürdüreceklerini dile getirdi. Emekli Hekimler Komisyonu çalışmalarının önemini vurguladı.

Son olarak Tüm Hekimler Dayanışma Derneği adına Dr. Fahri GÜNGÖR, hekimler olarak sorunlarımıza sahip çıkarak takipçisi olmanın önemini ve tüm emekli hekimlerin dayanışmasının çalışmalarına güç vereceğini belirtti.

Daha sonra tek tek hekimler söz alarak anılarını/dileklerini dile getirdiler. Güzel bir ortamda keyifle yapılan kahvaltının ardından Dr. Ferda EREREN’in, küçük dinletisi beğeniyle karşılandı. Emekli hekimler şiir, şarkı, fıkralarla ne denli yetenekli olduklarını gösterdiler. Güzel bir motor gezisiyle başlayan etkinlik yine güzel bir motor gezisiyle son buldu.


Bu HABERİ Paylaş!